EUR: 326,47 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb X.kerület

Még jelentkezhet a Szent László-napi főzőversenyre!

Idén is színes, változatos programokkal várják az érdeklődőket a Szent László Napok  A koncertek, szabad téri események mellett  idén első ízben rendezik meg a I. Szent László-napi főzőversenyt, azaz a szabad tűzön  főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és  házi sütemények versenyét.

A főzőcsapat egy  fő vezető „szakácsból” és maximum három fő  segítőből, „kuktából” állhat, de a sütemény  készítés esetén a benevező dönti el, hogy  kollektív vagy egyéni alkotás, amit a zsűri  elé visz. Az ételeket 9 és 12 óra között kell  elkészíteni, minimum 10 adagban. A győztesek a „Szent László szakácsa” címet nyerik el,  mely cím viselésére egy évig jogosultak, így  a következő évben ők lesznek a kihívók és  újból meg kell küzdeniük a cím viseléséért.  Amennyiben a következő évben nem indul  a  versenyen,  úgy  az  adományozott  címet   vissza kell adni, a vándorserleget vissza kell  juttatni a következő versenyre. Amennyiben  egy versenyző háromszor elnyeri a megtisztelő címet, úgy ő lesz a Szent László örökös  főszakácsa cím kizárólagos viselője. Nevezési határidő június 23. Nevezni a kobanya. hu oldalon található nevezési lap leadásával  ([email protected]) lehet. A  versenyhez szükséges eszközökről a csapat  gondoskodik (bogrács, rostsütő, állványok,  vágódeszkák, kések, grill eszközök, illetve a  higiénia betartásához szükséges mosogató – szerek és mosogatóeszközök). Vizet és a fát  a rendezőség biztosítja. Villanyáram vételezésére lehetőség van, amire az igényt a nevezésnél kérjük jelezni, ha gázzal akar dolgoz – ni, azt a versenyzőnek kell biztosítania


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.