EUR: 345,09 Ft
CHF: 321,19 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Sport

Még nagy falat volt a világbajnok

Hamburg, 2016. június 4. Szalai Ádám (b) és a német Antonio Rüdiger a Németország - Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben 2016. június 4-én. A világbajnok német csapat 2-0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor

Szalai Ádám és Antonio Rüdiger a Németország–Magyarország barátságos labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben 2016. június 4-én. A világbajnok német csapat 2–0-ra győzött. MTI Fotó: Illyés Tibor

 

 

 

 
A magyar válogatott jó benyomást tett rám, sok kiemelkedő játékosa van, bátran játszott, néha szemtelen ritmusváltásokkal és cselekkel próbálta megzavarni a mieinket, míg taktikailag főként a védekezésre koncentrált.”

A fentieket Joachim Löw, a világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya mondta a mieinkről, miután csapata szombaton 2–0-ra legyőzte Gelsenkirchenben Király Gáborékat.


Löw udvarias mondatai azonban ne tévesszenek meg senkit, mivel a szakember azt is megjegyezte, hogy Ausztria és Izland ellen nem lesz könnyű dolgunk a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon – Portugáliát pedig már nem is említette.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint hasznos volt a mérkőzés, amelyből sok fontos következtetést tudott levonni. Kiemelte például, hogy fizikálisan még fejlődniük kell a játékosoknak, azt viszont már mi tesszük hozzá, hogy a korábban meglehetősen stabil védelmet egy német szintű ellenfél továbbra is zavarba tudja hozni. Dicsérni azonban lehet a válogatottat, mert nem gázolt át rajta az aktuális világbajnok, olykor még támadásokat is tudott vezetni ellene, illetve a labdát is próbálta megtartani, járatni, ellentétben számos korábbi mérkőzéssel, amikor a rivális tudásbeli fölénye egyértelmű volt, s csak arra törekedtünk, hogy a szélrózsa minden irányába vagdossuk ki a labdákat a kapunk elől.


– Ha abból indulok ki, hogy a világbajnok ellen játszottunk, nem volt ez rossz meccs. Viszont ahhoz, hogy ilyen csapat ellen is eredményesek legyünk, nagyobb önbizalommal kell futballoznunk – fogalmazott az a Szalai Ádám, akit hosszú ideje rengeteg megalapozott kritika ér a válogatottban nyújtott teljesítménye miatt, azonban folyamatosan kezdőként számítanak rá. Nem véletlen, hogy Storck újfent kitért rá a találkozót követő sajtótájékoztatón, ahol azt mondta róla, hogy „kifejezetten nehéz dolga volt, de nem játszott rosszul”.

Ő tudja.

Emlékeztető

Németország–Magyarország 2–0 (1–0)
Gelsenkirchen, Veltins Aréna, 52 104 néző. Vezette: Strömbergsson (svéd)
NÉMETORSZÁG:
Neuer – Höwedes, J. Boateng, Rüdiger, Hector (Can, a szünetben) – Khedira (Gomez, a szünetben), Kroos (Schweinsteiger, 68.) – Götze (Podolski, 79.), Draxler (Schürrle, 60.), Özil – Th. Müller (Sané, 69.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
MAGYARORSZÁG:
Király G. – Fiola (Bese, 82.), Guzmics, Lang, Kádár – Pintér Á. (Gera, 59.), Nagy Á. – Dzsudzsák, Kleinheisler (Stieber Z., 82.), Lovrencsics – Szalai Á. (Priskin, 64.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerző: Lang (39. – öngól), Th. Müller (63.)

Olasz lehetőség

Olasz és török sajtóhírek szerint a magyar válogatott és a Bursaspor szélsőjét, Dzsudzsák Balázst a Sampdoria szerződtetné. A 29 éves szélső eladása régóta napirenden van Törökországban, így nem lenne meglepő a váltás, azonban erre vélhetően csak az Eb-t követően kerül sor.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek