EUR: 345,14 Ft
CHF: 321,15 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Külföld

Megrázó képek! Így gyűjtötték be a megkínzott tigriskölykök tetemeit

Vádat emelnek a thaiföldi vadvédelmi hatóságok a híres Tigris Templom ellen az ott talált negyven tigriskölyöktetem miatt, amelyek megőrzésére nem volt engedélye a buddhista szentélynek. A templomot állatkínzással és illegális vadállat-kereskedelemmel is vádolják.

Szai Jok, 2016. június 1. Thai vadőrök és rendőrök állati tetemeket fényképeznek a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. június 1-jén. A Thaiföldi Nemzeti Park munkatársai negyven tigriskölyök tetemére bukkantak a két nappal korábban tartott razzia során. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA)

Thai vadőrök és rendőrök állati tetemeket fényképeznek a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban Fotók: (MTI/EPA)

A Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található Tigristemplom 137 nagymacskájának kiköltöztetését hétfőn kezdték meg a helyi hatóságok. Azóta 40 tigriskölyöktetemre bukkantak az egyik fagyasztóban, és további kölyöktetemeket fedeztek fel a templom állatorvosi rendelőjében. A maradványokat egy eddig azonosítatlan folyadékban tartósították és üvegekben tárolták.


Szai Jok, 2016. június 1. Bomlófélben levő állati tetemek a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. június 1-jén. A Thaiföldi Nemzeti Park munkatársai negyven tigriskölyök tetemére bukkantak a két nappal korábban tartott razzia során. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA)

Összegyűjtötték a bomlófélben levő állati tetemeket

A thai hatóságok továbbá feltartóztattak egy teherautót, amely tigrisszőrből és tigrisfogból készült, több mint 700 szerencsehozó amulettet, két nagy méretű tigrisbőrt és egyéb testrészeket próbált kivinni a templomból. Egy felnőtt tigris bundája 6-10 ezer dollárt is érhet Thaiföldön.

Szai Jok, 2016. május 30. Elaltatott tigrist fektetnek hordágyra a Thaiföldi Nemzeti Park dolgozói a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Elaltatott tigrist fektetnek hordágyra

Két férfit, aki a járműben tartózkodott, őrizetbe vettek, és vádat emeltek ellenük vadállatok illegális birtoklása miatt. A velük utazó szerzetest is le fogják tartóztatni, amint leveti a papi ruhát.


Szai Jok, 2016. május 30. Elaltatott tigrist visznek hordágyon a Thaiföldi Nemzeti Park dolgozói a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Elszállítják az elaltatott tigriseket

A hatóságok DNS-tesztek segítségével akarják kideríteni, hogy a lefagyasztott kölykök rokoni kapcsolatban álltak-e a templom többi nagymacskájával. A rendőrség szerint a kicsinyek egy-két naposan pusztulhattak el, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudni.

Szai Jok, 2016. május 30. Elaltatott tigrist fektetnek hordágyra a Thaiföldi Nemzeti Park dolgozói a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)
A Tigris Templom mostanáig közkedvelt idegenforgalmi látványosság volt, amelyet turisták tízezrei kerestek fel az ott élő hatalmas tigrispopuláció miatt.

Szai Jok, 2016. május 30. Turisták tigrisek között a Kancsanaburi melletti erdőségben, Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban 2016. május 30-án. A thaiföldi vadvédelmi hatóság bezáratja a tigrisparkot, az ott élő 137 nagymacskát pedig egy tenyésztési központba költöztetik, mert a szentélyt fenntartó szerzeteseket állatkínzással és illegális vadállat-kereskedéssel vádolják. (MTI/EPA/Narong Szangnak)

Turisták tigrisek között

A nemzeti parkok, vadállatok és növények megóvásáért felelős thaiföldi minisztérium (DNP) tavaly elrendelte a templom több mint 140 tigrisének áttelepítését a nyugat-thaiföldi Ratcsaburi tartomány egyik tenyésztési központjába, mert a buddhista templom engedély nélkül tartotta a nagymacskákat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek