EUR: 344,98 Ft
CHF: 320,84 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Külföld

Megrongálódott a lezuhant egyiptomi gép feketedoboza

Megtalálták csütörtökön a májusban lezuhant egyiptomi személyszállító repülőgép egyik feketedobozát, azt, amelyik a pilótafülkében zajló beszélgetéseket rögzítette – jelentette be a katasztrófa okainak kivizsgálásával foglalkozó egyiptomi szakértői bizottság.

Közleményük szerint a feketedoboz megrongálódott, ezért csak több lépcsőben sikerült felszínre hozni, de a legfontosabbat, a memóriaegységet sikerült kiemelni.


A repülési adatokat rögzítő másik adathordozót még keresik.

Az EgyptAir légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel a fedélzetén május 19-én tűnt el a Földközi-tenger felett a görögországi Kréta szigete és az egyiptomi partok között. Szerdán megtalálták és lefényképezték a roncsait. Jelenleg folyik a fenéken lévő darabok elhelyezkedésének feltérképezése.

A pilótafülke hangrögzítőjét a John Lethbridge mélytengeri kutatóhajó fedélzetéről Alexandriába szállítják, és átadják a vizsgálóbizottságnak. A beszélgetések meghallgatásából remélhetőleg megállapítható lesz a katasztrófa oka.

Az egyiptomi bizottság vasárnap figyelmeztetett, hogy már csak napok, legfeljebb két hét kérdése, hogy a két feketedoboz akkumulátora lemerüljön, és jeladója elnémuljon.

Kapcsolódó Cikkek