2020. július 06., hétfő
Csaba

Külföld

Megtalálták az aligátortámadás áldozatául esett kisfiú holttestét

Megtalálták helyi idő szerint szerdán annak a kétéves kisfiúnak a holttestét, akit korábban az orlandói Disney World egyik mesterséges tavának partjáról ragadott el egy aligátor.

A nebraskai kisfiú családja Disney Worldben vakációzott, s a gyermek kedden, helyi idő szerint este kilenc óra után játszadozott az egyik mesterséges lagúna partján, amikor a vízből előmászó aligátor elragadta. Az édesapja megpróbálta megmenteni a kisfiút, őt a hüllő több helyen meg is sebesítette, ám az aligátor végül a gyermekkel az állkapcsában eltűnt.


Több mint félszáz rendőr, két helikopter és számos búvár kereste a gyermeket. Az állatot ugyan megtalálták, fel is darabolták, de a kisfiú nyomaira nem bukkantak. Szerda délelőttig még négy további aligátort emeltek ki, valamennyit elaltatták, feldarabolták, de semmi nyomát nem találták bennük emberi testrészeknek.

A helyi seriff és vadvédelmi szakemberek a kutatás során tartott rövid tájékoztatóik alkalmával egyaránt arra hívták fel a figyelmet: képtelenség, hogy egy ilyen támadást egy kisgyermek – de felnőtt is – túléljen. A gyermek holttestét csaknem huszonnégy órás keresés után, sértetlen állapotban találták meg.

A nebraskai Elkhornból érkezett szülőket a seriff egy katolikus pap társaságában kereste fel, hogy tudassa velük a szomorú hírt. A Disney World szórakoztató-központ igazgatója, George Kalogridis – amellett, hogy részvétét nyilvánította – bejelentette, hogy minden további segítséget megadnak a családnak.

Kapcsolódó Cikkek