EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb IV.kerület

Megy is, marad is

Sokáig kérdéses volt, mi lesz Kabát Péterrel. Az újpesti szurkolók kedvence az utóbbi időszakban sokat volt sérült, ám a labdarúgó kijelentette, nem szeretné elhagyni a csapatot. Most mégis megy – igaz, úgy, hogy marad.

Budapest, 2014. május 6. Kálnoki Kis Dávid, az MTK játékosa (b) és az újpesti Kabát Péter a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében vívott Újpest FC - MTK Budapest visszavágó mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. május 6-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Kabát Péter végleg befejezi az aktív futballt (MTI Fotó: Illyés Tibor)

A 2008-tól 2016-ig – egy év debreceni kitérővel – Újpesten futballozó játékos a csapat tulajdonosával folytatott tárgyalásai után úgy döntött: befejezi harminc éven át tartó labdarúgó-pályafutását, és a következő három évben a klub sportkoordinátoraként dolgozik tovább.


– Eldőlt, hogy befejeződik profi labdarúgó-pályafutásom, és mint sportkoordinátor dolgozom tovább az Újpest FC-nél. Hamar elillant ez a három évtized, amelynek legszebb éveit lila-fehér mezben tölthettem el. A 22-es szám az életem részévé vált, és teljesen összenőtt velem, akárcsak az Újpest-szurkolók, akiktől rengeteg szeretetet kaptam. Minden egyes újpesti meccs felejthetetlen pillanatokat adott nekem, és ezért örökre hálás leszek a klubnak. 2014 mérföldkő volt az életemben, ekkor vehettem át „Az év legjobb labdarúgója Magyarországon” díjat, amivel sikerült megkoronáznom a pályafutásomat. Rohadtul nehéz időszak következik, az biztos. Ugyanakkor boldog vagyok, hogy a klubtól minden segítséget megkapok az új életemhez, és bíznak bennem – írta saját Facebook-oldalán Kabát Péter, hozzátéve, bár örül annak, hogy maradhat Újpesten, mégis hiányérzete van.
– Mi hiányzik? Hát a focicipőm, ami az elmúlt harminc évben mindig velem volt, közel 500 meccsen.

Kapcsolódó Cikkek