EUR: 326,39 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XXIII.kerület

Mi dönthetünk Drakula sorsáról

Jó hírt közölt közösségi oldalán Sinkovics Krisztián, a helyi Fidelitas csoportvezetője, miszerint az évtizedek óta elhanyagolt Újtelep utca 6–8. szám alatt árválkodó, Drakula-háznak csúfolt ingatlant ötven évre megkapta az önkormányzat a fővárostól. A fideszes alpolgármester, Orbán Gyöngyi hosszú ideig lobbizott az ügy érdekében, aminek most lett meg az eredménye.

Konkrét változásokat még hónapokig nem tapasztalhatunk a megálló mögött, ugyanis egyelőre az adminisztrációs feladatokat végzik az érintettek, a 2016-os költségvetésből viszont már mindenképpen szeretnék megkezdeni az ingatlan átalakítását. Hogy pontosan mi legyen ott, abba a helyieknek is lesz beleszólásuk. Az ifjúsági házként, kulturális térként és sportolásra alkalmas területként is használható Drakula-ház környékéről a lakókat is megkérdezik egy később kijelölendő formában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.