EUR: 326,30 Ft
CHF: 289,15 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XIX.kerület

Minden korosztály megmozdult

A múlt heti Kihívás Napján több mozgást népszerűsítő program is volt a kerületben. A KAC-pályán a fiatalok dolgoztatták meg izmaikat, míg a Segítő Kéz Wekerlei Szakmai Egységének kertjében az idősebbek is tornáztak.

Középiskolák „Erős Emberek” Vándorkupája - Házigazda: Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő, Gajda Péter (Fotó: Keresztesi Balázs)

Nem is olyan könnyű, mint elsőre látszik
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Élettel telt meg a KAC-pálya a Kihívás Napján. Előbb a Trefort iskola diákjai frizbíztek, később korfballozni, paintballozni, asztaliteniszezni is lehetett, majd atlétikai számokban hirdettek versenyt. Végül jött Nick Árpád, a mai napig aktív „erősember”, akinek segítségével emberpróbáló feladatok elé állították a fiatalokat.


03kihivas-kac1605

Frizbivel indult a nap (fotó:kispest.hu)

– Nagyon meglepett, hogy milyen fogékonyak voltak a feladatokra. Nagyon tetszett a középiskolásoknak a program – mesélt tapasztalatairól lapunknak a kerületben élő bajnok, Nick Árpád a verseny után. – Súlyfelhúzásban, söröshordó kitartásában, farönknyomásban, füles súlyzó dobásában, autókerék-húzásban és a végén az egész csapatnak autóhúzásban kellett helytállnia, és végig nagyon pozitívak voltak. Azon túl, hogy megfelelő fizikummal kell rendelkeznie valakinek, a lelkesedés, kitartás a legfontosabb tulajdonságok ebben a sportágban. Ketten külön meg is kerestek, akik szeretnének a továbbiakban is elmélyülni az erősemberek világában.

Középiskolák „Erős Emberek” Vándorkupája - Házigazda: Nick Árpád világ- és Európa-bajnok erőemelő, Gajda Péter (Fotó: Keresztesi Balázs)

Nick Árpád minden feladat előtt megmutatta a helyes gyakorlatot
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A Kispesti Deák Ferenc Gimnázium nyerte a vándorkupát mint legjobb csapat. Először rendeztek ilyen típusú versenyt, Árpi bizakodó, hogy van ennek létjogosultsága.


– Mivel tetszett a gyerekeknek, szerintem lesz folytatása. Szívesen segítek bármikor, ha kérnek, akár a kerületben, akár távolabb. Azon túl, hogy épp masters Európa-bajnokságra készülök, a helyieket szeretném mozgásra buzdítani. Ez igaz a fiatalokra is, de a nyugdíjasoknak is szervezünk programokat a közeljövőben.

Ez olyannyira igaz, hogy a Segítő Kéz Wekerlei Szakmai Egységének kertjében összesen mintegy hatvan gondozóházi ellátott és nyugdíjas és több dolgozó is megmozgatta magát legalább arra a negyed órára, amíg Árpi frissítő tornát tartott nekik.

08kihivas-skkgsz1605

Az idősebbek is tornáztak egy jót (fotó: kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.