2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

MSZP: Tóbiás ment, Molnár jött

Budapest, 2016. június 25. A párt újonnan megválasztott elnöke, Molnár Gyula (b) és Hiller István korábbi pártelnök, a párt újonnan megválasztott választmányi elnöke a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusán tartott sajtótájékoztatón a Villányi úti Konferenciaközpontban 2016. június 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Molnár Gyula (b) ás Hiller István (Fotó: MTI)

Molnár Gyula váltja Tóbiás Józsefet az MSZP elnöki székében – így határozott szombaton a baloldali párt küldöttgyűlése. Az elnökválasztás két fordulóban dőlt el, végül Molnár 176 szavazattal nyert, Tóbiás pedig kénytelen volt megelégedni 133 vokssal. A kongresszusra összesen 361 küldött érkezett. Változás történt az MSZP országos választmányának élén is, itt Hiller István kapott bizalmat Botka László helyett. Mindez tehát azt jelenti, hogy az MSZP a Molnár–Hiller tandemmel feszül neki a 2018-as választásoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tízmilliárdokat mentettek meg a NAV pénzügyi nyomozói

  Tízmilliárdokat mentettek meg a NAV pénzügyi nyomozói

  Hatezer bűncselekményt derített fel tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága, a jogellenes tettek elkövetői 77 milliárd forint kárt okoztak, a hatóság az összeg hatvan százalékát szerezte vissza – közölte a Magyar Idők.

 • Elindult a roham a SZÉP-kártyákért

  Elindult a roham a SZÉP-kártyákért

  Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásában érdekelt pénzintézetek a konstrukció iránt, amely a januártól hatályos változások következtében egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között – írta a Világgazdaság.

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.