EUR: 322,78 Ft
CHF: 283,69 Ft
2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

MSZP: Tóbiás ment, Molnár jött

Budapest, 2016. június 25. A párt újonnan megválasztott elnöke, Molnár Gyula (b) és Hiller István korábbi pártelnök, a párt újonnan megválasztott választmányi elnöke a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos tisztújító kongresszusán tartott sajtótájékoztatón a Villányi úti Konferenciaközpontban 2016. június 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Molnár Gyula (b) ás Hiller István (Fotó: MTI)

Molnár Gyula váltja Tóbiás Józsefet az MSZP elnöki székében – így határozott szombaton a baloldali párt küldöttgyűlése. Az elnökválasztás két fordulóban dőlt el, végül Molnár 176 szavazattal nyert, Tóbiás pedig kénytelen volt megelégedni 133 vokssal. A kongresszusra összesen 361 küldött érkezett. Változás történt az MSZP országos választmányának élén is, itt Hiller István kapott bizalmat Botka László helyett. Mindez tehát azt jelenti, hogy az MSZP a Molnár–Hiller tandemmel feszül neki a 2018-as választásoknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.