2020. július 10., péntek
Amália

Belföld

Nagy fogás! Több kilónyi aranyat lopott a magyar pókember – videó!

V. Károly akrobatikus ügyességét kihasználva jutott be a kiszemelt házakba, ahonnan kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket tulajdonított el.

A rendőrség még 2015 júniusában fogták el az ecseri férfit, akiről azóta kiderült 2013. év eleje és 2015. év júniusa között az ország különböző településein lépett akcióba.  A tolvaj akrobatikus ügyességgel jutott be a házakba, jellemzően a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket tulajdonított el.  A debreceni nyomozók V. Károlynál tartott házkutatás alkalmával közel 100 millió forint értékű arany ékszert, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. Az ékszerekről a rendőrség honlapján felhívást is közzétett, annak érdekében, hogy azok tulajdonosait azonosítani lehessen – írja a Police.hu.


A vagyonbiztosítás és a sértettek kárának megtérülése érdekében a nyomozók egy családi házat, egy lovardát, hat lovat – köztük egy versenylovat –, két Audi típusú személygépkocsit, egy ló szállítót továbbá egyéb ingóságokat is lefoglaltak.

Kapcsolódó Cikkek