EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb XIII.kerület

Nagyidai cigányok a RaM-ban

Csóri vajda, a vándorcigányok  vezére  cigányország felemelkedéséről és dicsőségéről  álmodik. A csúf valóságban viszont ő és kis  közössége Nagyida várában rekedt, melyet  az osztrák seregek ostromolnak. A magyar  védők az éj leple alatt menekülnek a reménytelen helyzetből, sorsára hagyva Csórit és népét. Mit is tehetnének hát az örökké  vidám cigányok? Örömünnepet rendeznek,  esznek-isznak, táncolnak, hiszen ehhez értenek a legjobban! Nagy vigasságukban még ez  ellenséget is sikerül elijeszteniük, ám sajnos a  szerencse forgandó. A XVI. századi magyar monda alapján  készült tánckomédia a Magyarországon  élő cigányok kincset érő kultúráját mutatja  be a mozdulatok nyelvén. Román Sándor  koreográfiája nemcsak a cigány néptánckat szőtte bele a nagyidai mulatozásba, de  azokat a táncokat is, melyekkel a cigányság  vándorlása során találkozott. Török, perzsa,  indiai és egyiptomi elemek teszik teljessé  ezt a mulatságos történetet. Az Experi­ Dance – Nagyidai cigányok című előadását  a RaM Colosseumban (XIII., Kárpát u. 23.)  június 12 én 1 7 órától nézhetik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.