EUR: 344,12 Ft
CHF: 319,17 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb XIII.kerület

Nagyidai cigányok a RaM-ban

Csóri vajda, a vándorcigányok  vezére  cigányország felemelkedéséről és dicsőségéről  álmodik. A csúf valóságban viszont ő és kis  közössége Nagyida várában rekedt, melyet  az osztrák seregek ostromolnak. A magyar  védők az éj leple alatt menekülnek a reménytelen helyzetből, sorsára hagyva Csórit és népét. Mit is tehetnének hát az örökké  vidám cigányok? Örömünnepet rendeznek,  esznek-isznak, táncolnak, hiszen ehhez értenek a legjobban! Nagy vigasságukban még ez  ellenséget is sikerül elijeszteniük, ám sajnos a  szerencse forgandó. A XVI. századi magyar monda alapján  készült tánckomédia a Magyarországon  élő cigányok kincset érő kultúráját mutatja  be a mozdulatok nyelvén. Román Sándor  koreográfiája nemcsak a cigány néptánckat szőtte bele a nagyidai mulatozásba, de  azokat a táncokat is, melyekkel a cigányság  vándorlása során találkozott. Török, perzsa,  indiai és egyiptomi elemek teszik teljessé  ezt a mulatságos történetet. Az Experi­ Dance – Nagyidai cigányok című előadását  a RaM Colosseumban (XIII., Kárpát u. 23.)  június 12 én 1 7 órától nézhetik meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.