EUR: 326,38 Ft
CHF: 289,28 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Külföld

Nem emelnek vádat az állatkertben lelőtt gorilla ügyében

Nem emel vádat gondtalanság miatt az ügyészség annak a négyéves amerikai fiúnak az édesanyja ellen, aki tíz napja beesett a cincinnati állatkert főemlős kifutója körüli vizesárokba, és a gyermek védelme érdekében a gondozók lelőtték az állatkert gorilláját.

Joe Deters Hamilton megyei ügyész hétfőn közölte, az anyával három másik gyermek is tartózkodott az állatkertben, és azokra figyelt, amikor a fiúcska átmászott a gorilla otthonát övező kerítésen, áthatolt a bokrokon és beleesett a sekély vizesárokba.


A helyi rendőrség a gyermek szüleinek felelősségét vizsgálta az incidens előidézésében, az állatkertre azonban nem terjedt ki a vizsgálat.

A Harambe nevű 17 éves, nyugati síkvidéki gorilla elpusztítása hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Több mint félmillió ember írta alá a change.org honlapon és a Facebookon közzétett tiltakozásokat, amelyek élesesen bírálták a cincinnati rendőrséget és az állatkertet, amiért lelőtték a gorillát és a szülők felelősségre vonását követelték, amiért nem vigyáztak gyermekükre.

Az állatkert vezetése elismerte korábban, hogy a több mint 200 kilogrammos állat nem fenyegette a gyermeket, de izgatott állapotban volt és elkezdte vonszolni a gyermeket, ezért kellett lelőni.

A gyermeket kórházba vitték, anyja szerint sokkos állapotba került, néhány karcolást szenvedett.

Az állatkert kedden fogja újranyitni a közönség előtt gorillák kifutóját, amely körül magasabb korlátot emeltek. A külső kerítés 15 centiméterrel magasabb lesz, tetején és alján tömör fagerendákkal, felső részén kötélhálóval.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek