2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Sport

Nem ismer lehetetlent a paralimpikon úszónő

Szerelmével készül a riói olimpiára Illés Fanni úszó és kerekesszékes szépségkirálynő. Párja, Zoli mellett semmivel sem érzi magát másnak, mint ép társai, sőt szerelme hatására szokott le előző párkapcsolatában ráragadt rossz szokásairól.

A harmadik paralimpiájára készülő Fanni nemcsak edzője segítségét élvezheti a készülődésben, hanem kedveséét, Zoliét is, aki amikor csak tehette, szerelme mellett volt az elmúlt három évben.


–  A kapcsolatunk első pillanatától kezdve egyikünkben sem volt félsz a kerekesszékem miatt. Teljes értékű, önellátó ember voltam eddig is, de Zoli mellett az élet egy másik szintjét ismerhettem meg. Ma már együtt élünk, és továbbra is sokat tanulunk egymástól. Nagyon hirtelen haragú tudok lenni, de amióta vele élek, sokat változtam. Az előző párkapcsolatom alatt, be kell vallanom, rendkívül anyagias voltam. Zoli mellett megtanultam, nem a pénz a lényeg, hanem hogy boldog legyek. Neki pedig most türelmet kell tanulnia, mert az utolsó egy-két hónapban már igen feszes a felkészülésem – mesélte a Lokálnak Fanni, aki az idén éremmel a nyakában szeretne hazatérni Dél-Amerikából.

A pár általában 4.30-kor kel, és kétórás kondizással indítja a napot. Innen az uszodába vezet az út, ahol a felkészülési időszakban napi 8-10 kilométert úszik Fanni, ami rengeteget kivesz belőle.


– Reggel még nem igazán jók a reflexeim, általában Zoli visz el az uszodába. Ha látja, hogy nagyon elfáradok, elmegy helyettem vásárolni, és besegít a házimunkába is. Ő most elég elfoglalt, az államvizsgájára készül, úgyhogy én is igyekszem kedveskedni neki, mondjuk egy jó vacsorával. Ha van egy kis szabadidőnk, az ország várait másszuk meg. Előtte ezt még soha nem csináltam, de leírhatatlanul mesés érzés – tette hozzá Fanni, aki sportolói karrierje mellett az egyik növényi őssejtes kozmetikum arca is.

illes_fanni_bemelegitesilles_fanni_oltozikilles_fanni_parjaval

Kapcsolódó Cikkek