EUR: 352,22 Ft
CHF: 330,63 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Extra

Nem szerette fiát Mádai Vivi

A szülés utáni depresszió egyes statisztikák szerint a nők több mint hetven százalékát érinti, nyíltan és őszintén azonban nagyon kevesek merik felvállalni, hogy nem a magazinok és boldog kismamák által ígért rózsaszín felhőbe csöppennek, miután végre kezükben tartják kisbabájukat. Mádai Vivien épp a napokban írt blogjában arról, hogy ő is hasonló cipőben járt, sokáig nem tudott mit kezdeni az anyaság gondolatával, és volt, amikor látni sem akarta a kisfiát, Zénót.

„Minek vagy itt? Minek kellett ez nekünk? Ki vagy Te? Mit akarsz tőlem? Nem vagyok erre felkészülve! Nem fog menni! Nem akarom, hogy itt legyél! Teher vagy, és kolonc! Egy betolakodó, aki tönkretette az életemet! Nem szerettelek!” – írta megdöbbentő őszinteséggel Mádai Vivien, aki vallomásával szeretett volna segíteni a hasonló problémával küzdőknek, hiszen korábban neki is jól jött volna, ha nem érzi magát egyedül a legsötétebb gondolataival. Vivien ma, két év elteltével már családjának és némi orvosi segítségnek köszönhetően tökéletesen érzi magát a bőrében: boldog édesanya, feleség és nő.


Mádai Vivien A kis herceg filmbemutatóján (Fotó: Máté Krisztián)

Mádai Vivien A kis herceg filmbemutatóján (Fotó: Máté Krisztián)

Korábban Détár Enikő is vállalta a nyilvánosság előtt, hogy első gyermekének megszületése után óriási teherként élte meg az anyaságot. Nem tudott őszintén örülni kislányának, ami borzasztóan nyomasztotta. „Szinte összeroppantam a megfelelési kényszertől. Huszonévesen mindenkinek és mindennek meg akartam felelni” – fogalmazott korábban a Kiskegyednek a színésznő, aki közel egy hónapon keresztül kórházi gyógykezelésen vett részt a szülés után. A depresszióból azonban egy szakorvos pszichiáter segítségével sikerült kigyógyulnia. Akkori férje, Rékasi Károly természetesen mindvégig mellette volt, támaszt nyújtva ezzel Enikőnek, aki kisfia, Zsigmond születése után már boldog kismamaként vette kezébe második gyermekét.

Fotó: dfp

Fotó: dfp

Külföldön először Courteney Cox, majd Angelina Jolie ismerte el, hogy hasonló problémával küzdött. Angelina Jolie ismerősei Brad Pitt-tel közös kislányának születése után kimondottan féltették a sztárt, hiszen, mint mondták, heteken keresztül csak azért volt hajlandó felkelni az ágyból, hogy megszoptassa Shiloh-t. Később azonban gyógykezelések révén ő is rendbe jött, majd nyíltan vállalta problémáját. „Beszélni kell erről a jelenségről, hiszen sok édesanyát érint, a legjobbak akarunk lenni, és ha ebben valami belső gondolat meggátol, az maga a pokol” – szólalt fel még évekkel ezelőtt.


Mandatory Credit: Photo by James D. Morgan/REX (3413213e) Angelina Jolie with her children Pax, Zahara, Shiloh, Vivienne, Knox and Maddox Angelina Jolie and children leaving the Capitol Theatre, Sydney, Australia - 08 Dec 2013 Angelina Jolie and all her six children went to the Sunday matinee of Disney's "The Lion King" and visits the company backstage after the performance.

Hayden Panettiere idén januárban nyilatkozta, hogy 2014 óta nem találja a helyét az anyaszerepben, ezért újabb kezeléseken vesz részt szülés utáni depressziója miatt. A színésznő éppen néhány napja posztolt egy képet Belső béke címmel a közösségi oldalára, jelezve, hogy most már teljesen rendben érzi magát.

Fotó: Profimedia

Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek