2020. augusztus 08., szombat
László

Extra

Palya Beának nem tabu az abortusz

Francia nagyjátékfilmben szerepel, élő adásban megcsókolt egy műsorvezetőt és dalt írt az abortuszáról. Palya Bea valahogy sosem a dolgok klasszikus végét ragadja meg, és reméli, kislánya, Lili még szabadabb csomaggal indulhat el az életben, mint ő.

Palya Bea körül egyszerűen izzik a levegő, ha a szobában van, magára vonzza a tekintetet. Látszik, hogy imádja az életet és mindenkit azonnal képes elvarázsolni. Nemrég szerepet kapott egy francia nagyjátékfilmben, ahol az ismert roma gitáros, Django Reinhardt feleségét alakította. A filmben csókolóznia is kellett, de ez annyira nem hozta zavarba, hogy itthon a Petőfi Tv műsorvezetőjén élő adásban is megmutatta, hogy kell ezt csinálni. Még a fiatal férfi is meglepődött, hogy Bea ennyire bevállalós. Az énekesnő mindig is nyitott volt, de nem titkolja, hogy az elmúlt évek – és főként most három és fél éves kislánya – őt is megváltoztatták.


palya bea lányával2-facebook-palya bea

Palya Bea Tovább Nő sajtótájékoztató, Akvárium Klub – VOLT Music Bar (Fotó: Keresztesi Balázs)

Palya Bea
(Fotó: Keresztesi Balázs)

 

– Negyvenéves vagyok és legalább ennyi év van még hátra. Most tudom igazán élvezni a saját lényemet. Elfogadtam magam és már nem zavar, hogy ilyen a lábam, a fenekem, a mellem. Ebben pedig az anyaság is sokat segített, valahogy sokkal jobban bízom abban, hogy létre tudok hozni dolgokat – mondta a Lokálnak Bea, aki nagyon élvezi az anyaságot.

–Lili imád bulizni, hatalma van abban, hogy elérje, amit szeretne. Hisztis is, de ugyanakkor nagyon jó kislány, aki, remélem, szabadabb „csomaggal” indul, mint én. Én faluról jöttem, pontosan a falu széléről. Ez egy nagyon zárt világ, tele ki nem mondott dolgokkal – tette hozza az énekesnő, aki hat éve él boldogan férjével, Matyival.


– Különlegesen mély kapocs van közöttünk, ezer szálon kötődünk egymáshoz. Ettől függetlenül tudja, hogy szoktam flörtölni. Mindenről tud, ezért az sem érintette rosszul, hogy új lemezemen az exeimről is éneklek. Sokat köszönhetek nekik is, hisz mindegyiktől mást tanultam. Valakitől az indiai zene mélységét, mástól a szenvedélyes szeretkezés örömét, a jó városnézés technikáját vagy akár az autóstoppolást. Ezeket az élményeket visszük tovább, és hiszek abban, hogy nincs hiábavaló emberi kapcsolat. Ha valami csak arra jó, hogy eldöntsük, soha többet ilyet, már az is megérte – nevetett.

Az énekesnő abban is különbözik sok pályatársától, hogy olyan témákról is beszél, amit mások még a családtagjaik előtt is titkolnak. Bea korábban még az abortuszáról is dalt irt.

– Ezt a témát a szégyen leple veszi körül. A szégyen legnagyobb ellensége azonban az őszinteség. Nagyon fontos erről beszélni azokkal, akik nekünk számítanak, és persze nem kell dalt írni róla, ahogy én tettem, a legfontosabb, hogy ne ítéljük el saját magunkat. Valamiért ez a döntés született, ami akkor jónak tűnt. Tudom, hogy ez nehéz és sokan kértek tőlem tanácsot ezzel kapcsolatban és megosztották a saját történetüket. Az a célom, hogy megtöltsem élettel a nőiességet. Az igazi szabadság pedig ott kezdődik, amikor egy titokról el tudunk kezdeni beszélni…

Palya Bea koncert a Városmajori szabadtéri szinpadon(Fotó: Máté Krisztián)

Palya Bea-koncert a Városmajori szabadtéri színpadon (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek