EUR: 345,00 Ft
CHF: 320,80 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Sport

Portugália továbbra is nyeretlen

A portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott Ausztriával a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján, az F csoport második fordulójában.

Eredmény, F csoport, 2. forduló:


Portugália-Ausztria 0-0

———————–


Párizs, Parc des Princes, 42 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)

sárga lap: Quaresma (31.), Pepe (40.), illetve Harnik (47.), Fuchs (60.), Hinteregger (78.), Schöpf (86.)

Portugália:

———-

Patricio – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro – Quaresma (J. Mário, 71.), W. Carvalho, Moutinho, A. Gomes (Éder, 83.) – Nani (Rafa Silva, 89.), C. Ronaldo

Ausztria:

———

Almer – Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs – Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger, Arnautovic – Alaba (Schöpf, 65.), Sabitzer (Hinterseer, 85.)

II. félidő:

———-

78. perc: a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Hinteregger szabálytalankodott Ronaldóval szemben a tizenhatoson belül, de a sértett a kapufára lőtte a büntetőt.

A kezdőként pályára lépő Cristiano Ronaldo pályafutása 128. válogatott mérkőzését játszotta, ezzel megdöntötte Luis Figo csúcsát, és immár önállóan vezeti a portugálok örökranglistáját.

Az első nagy helyzet az osztrákok előtt adódott, de a 3. percben Harnik közelről a kapu mellé fejelt. A 12. percben Nani lövését lábbal, Vieirinha kísérletét pedig kézzel védte Almer kapus. A 22. percben Ronaldo lapos lövése ment a kapu mellé, majd egy szögletet követően Nani fejelt a keresztlécre. A szünet előtt Alaba szabadrúgása után a gólvonalról mentettek a portugálok.

A játék képe a folytatásban sem változott, a portugálok támadójátéka volt a meghatározó, Ausztria válogatottja az ellentámadásokra apellált. Az 55. percben Ronaldo mindkét lövését védte Robert Almer. A kihagyott büntető után, a 85. percben Ronaldo betalált, de a bíró les miatt – jogosan – nem adta meg a gólt.

A portugálok fölényére jellemző, hogy 23 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, az osztrákok viszont csak háromszor. Ezek közül 10, illetve 2 találta el a kaput.

Az F csoportot a harmadik forduló előtt a magyar válogatott vezeti, amely szerdán Portugáliával találkozik.

Kapcsolódó Cikkek