EUR: 326,31 Ft
CHF: 289,28 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XVII.kerület

Rákoskerti időutazás Ikarusszal

Budapesten dolgozó gyári munkások, kisiparosok kezdték el először felvásárolni a ma Rákoskertnek nevezett terület felparcellázott részeit 1933-ban a korábbi földbirtokostól, Schell Gyulánétól. Többek között ez is kiderült, amikor beültünk ebbe a piros Ikarus buszba, és hallgattuk Szelepcsényi Sándort, a Rákoskerti Polgári Kör elnökét, aki idegenvezetőként mutatta be a környéket.

Tudta például, hogy régen a téren álló csárda melléképületeiben voltak kénytelenek meghúzni magukat a főváros határához érkező emberek, azaz ott kucorogtak, és így kapta nevét a Kucorgó Csárda? Gondolta volna, hogy a Vida-dombot temetőnek tervezték, de soha nem temettek oda senkit, vagy hogy a vasútállomás volt az első helyi épület, amelyet 1932-ben építettek akkor még feltételes állomásnak, és 1995-ben felújították?


Rákoskerti időutazó ikarus busz, Rákoskert napja (Fotó: Keresztesi Balázs)

Így fest belülről a retró jármű
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Rákoskerti időutazó ikarus busz, Rákoskert napja (Fotó: Keresztesi Balázs)

Rákoskerti időutazó Ikarus busz (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.