EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb

Rangos elismerésben részesül Al Pacino

Al Pacino és a The Eagles rockegyüttes is a washingtoni Kennedy Központ idei előadóművész díjazottjai között szerepel.

A John F. Kennedy Center csütörtökön jelentette be, hogy a színészek közül idén Al Pacino kapja meg az előadóművészi díjat. Deborah Rutter, a kulturális központ igazgatója elárulta, hogy nem tudja megmagyarázni, miért nem kapta meg hamarabb a díjat a színész, hiszen olyan pályatársai, mint Warren Beatty, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Jack Nicholson és Robert Redford már mind átvehették.


“Amikor telefonáltam neki, és meghívtam a díjátadóra, tényleg rendkívül izgatott voltam” – ismerte el az igazgatónő.

A díjazottak listáján van a The Eagles, a háromszoros Grammy-díjas, 75 esztendős argentin zongorista, Martha Argerich, a 76 éves Mavis Staples gospel- és bluesénekes és a 68 éves James Taylor énekes-dalszerző.

Az Eagles számára keserédes ez az elismerés: már tavaly is megkaphatták volna, de akkor Glenn Frey, a banda alapító tagjának gyengélkedése miatt elhalasztották a díj átvételét, és januárban, a gála után egy hónappal Frey elhunyt. A díjátadó ceremóniát december 3-án rendezik meg a Kennedy Centerben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.