EUR: 345,74 Ft
CHF: 321,33 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Külföld

Rémálommá vált a hullámvasutazás

Felfoghatatlan baleset történt a skóciai Motherwell város egyik vidámparkjában, kisiklott, majd a mélybe zuhant a hullámvasút összes kocsija.

A cunami névre keresztelt szerkezeten ülő nyolc gyerek és két felnőtt közül mindenki megsérült. Három gyerek állapota súlyos, egyikük kómában van. A szemtanúk beszámolói szerint mindenki azonnal a roncsokhoz sietett, hogy segítsenek kimenteni a kocsikba szorult embereket.

A skót mentőszolgálat hat mentőcsapatot, egy speciális műveleti csoportot és sürgősségi orvosokat küldött a helyszínre. Skóciában egyébként ez az egyetlen olyan hullámvasút, ami képes átfordulni is és csavar is van benne.

A vidámpark egyelőre csak annyit közölt, hogy további rendelkezésig zárva tartanak. Jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják a baleset lehetséges okait.

hullam4 hullam3 hullam2 hullam1 hullam

Kapcsolódó Cikkek

 • Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

  Visszavonul a brit külügyminisztérium macskája

  Nyugdíjba megy Palmerston macska, amely a brit külügyminisztérium főegerészeként szolgált az elmúlt több mint 4 évben – tudatta az állat Twitter-oldala mintegy 100 ezer követőjével pénteken.

 • Bejegyzik az első orosz vakcinát

  Bejegyzik az első orosz vakcinát

  Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik – jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén.

 • Európában a járvány második hullámára készülnek

  Európában a járvány második hullámára készülnek

  Különböző szigorításokkal a koronavírus-járvány második hullámára készülnek Európában, ahol továbbra is a legmagasabb a vírus okozta Covid-19-betegség halálos áldozatainak száma: a 708 ezerből 202 ezret a kontinensről jelentettek.