EUR: 322,83 Ft
CHF: 285,82 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Rémálommá vált a hullámvasutazás

Felfoghatatlan baleset történt a skóciai Motherwell város egyik vidámparkjában, kisiklott, majd a mélybe zuhant a hullámvasút összes kocsija.

A cunami névre keresztelt szerkezeten ülő nyolc gyerek és két felnőtt közül mindenki megsérült. Három gyerek állapota súlyos, egyikük kómában van. A szemtanúk beszámolói szerint mindenki azonnal a roncsokhoz sietett, hogy segítsenek kimenteni a kocsikba szorult embereket.

A skót mentőszolgálat hat mentőcsapatot, egy speciális műveleti csoportot és sürgősségi orvosokat küldött a helyszínre. Skóciában egyébként ez az egyetlen olyan hullámvasút, ami képes átfordulni is és csavar is van benne.

A vidámpark egyelőre csak annyit közölt, hogy további rendelkezésig zárva tartanak. Jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják a baleset lehetséges okait.

hullam4 hullam3 hullam2 hullam1 hullam

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).