2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Ringató, háromszor

A Ringató családi művészeti nevelési program. A szervezők mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban  a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem  valamiféle előadás! A szervezők közösen – a  részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.  A harmincperces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre  tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az  adott helyzethez. A dalokat, mondókákat so – kat ismételik, egy-egy foglalkozáson belül is,  de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják  azokat. A foglalkozásokon mindig élő énekszó  vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott  vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel,  zenei felvételeket soha nem hallgatunk. A tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekek tehát semmiféle feladatot  nem kapnak a foglalkozásokon. Nem kell,  nem kötelező csinálniuk semmit. Ha akarnak,  játszanak az édesanyjukkal, ha akarnak vagy  tudnak, akkor pedig néha odafigyelnek. A  közös éneklés, a játék, a mozgás fő szempont  mindenekelőtt, de fontos az áhítatos csend is.  A foglalkozások zenei anyagát a kodályi gondolat szerint válogatják, elsődleges szerepet  kap a közös éneklés, mondókázás, és megmutatják az ölbéli játékok semmi mással nem  pótolható örömét is. A Radnóti Miklós Művelődési Házban minden hétfőn három időpontban – 9.30, 10.15 és 11 óra – Venczel Mónika  (06-70/382-0026) tart Ringató-foglalkozást.  Részvételi díj 800 forint/alkalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.