EUR: 344,70 Ft
CHF: 320,03 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XXI.kerület XXII.kerület

Ringató, háromszor

A Ringató családi művészeti nevelési program. A szervezők mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban  a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem  valamiféle előadás! A szervezők közösen – a  részt vevő felnőttekkel – hozzák létre a foglalkozás élményét.  A harmincperces foglalkozások légköre oldott, felépítése, tartalma előre  tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az  adott helyzethez. A dalokat, mondókákat so – kat ismételik, egy-egy foglalkozáson belül is,  de hétről hétre mindig visszatérnek a régebbiekre, így az édesanyák könnyen megtanulják  azokat. A foglalkozásokon mindig élő énekszó  vagy a foglalkozásvezető, esetleg meghívott  vendég pár perces hangszerjátéka csendül fel,  zenei felvételeket soha nem hallgatunk. A tanítás nem a kicsinyeknek szól, hanem a felnőtteknek. A gyerekek tehát semmiféle feladatot  nem kapnak a foglalkozásokon. Nem kell,  nem kötelező csinálniuk semmit. Ha akarnak,  játszanak az édesanyjukkal, ha akarnak vagy  tudnak, akkor pedig néha odafigyelnek. A  közös éneklés, a játék, a mozgás fő szempont  mindenekelőtt, de fontos az áhítatos csend is.  A foglalkozások zenei anyagát a kodályi gondolat szerint válogatják, elsődleges szerepet  kap a közös éneklés, mondókázás, és megmutatják az ölbéli játékok semmi mással nem  pótolható örömét is. A Radnóti Miklós Művelődési Házban minden hétfőn három időpontban – 9.30, 10.15 és 11 óra – Venczel Mónika  (06-70/382-0026) tart Ringató-foglalkozást.  Részvételi díj 800 forint/alkalom.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.