EUR: 325,32 Ft
CHF: 289,65 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb XXII.kerület

Rózsákat rajzoltak a Rózsakertbe

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ rózsakerti Gyümölcstermesztési Kutatóintézetben tartották a Budatétényi Polgári Kör által meghirdetett, Rózsa a népművészetben című rajzpályázat kiállítását és eredményhirdetését. A hivatalos zsűri mellett a Lokál is választott egy kedvenc rajzot.A hét kerületi iskolából 210 pályamű érkezett be, de emellett a kutatóintézet dolgozóinak gyermekei is adtak be rajzokat. A zsűri 38 pályaművet jutalmazott. Megnéztük mi is rajzokat, és kiválasztottuk, ami nekünk a legérdekesebbnek tűnt. Matyók Vivien, a Hugonnai 6. osztályos tanulója népi motívumos fejdíszt, ruhát, kötényt és papucsot képzelt el rózsával.

Rózsünnep Matyók Vivi22

A Lokál Matyók Vivi rajzát választotta

Kolláthné Hollósy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke a Lokálnak  elmondta, a BPK 2002-től rendszeresen foglalkozik különböző formában a Rozárium és a budatétényi rózsák helyzetével.


– 2010-től minden évben a Rózsaünnep keretén belül rajzversenyt hirdetünk a kerületi általános iskolások részére. A beadott pályázatokból kiállítást rendezünk, majd a legszebb rajzok bekeretezve itt maradnak, és a Kutató folyosóját díszítik.

Kapcsolódó Cikkek