EUR: 346,08 Ft
CHF: 320,43 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Egyéb XXII.kerület

Rózsákat rajzoltak a Rózsakertbe

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ rózsakerti Gyümölcstermesztési Kutatóintézetben tartották a Budatétényi Polgári Kör által meghirdetett, Rózsa a népművészetben című rajzpályázat kiállítását és eredményhirdetését. A hivatalos zsűri mellett a Lokál is választott egy kedvenc rajzot.A hét kerületi iskolából 210 pályamű érkezett be, de emellett a kutatóintézet dolgozóinak gyermekei is adtak be rajzokat. A zsűri 38 pályaművet jutalmazott. Megnéztük mi is rajzokat, és kiválasztottuk, ami nekünk a legérdekesebbnek tűnt. Matyók Vivien, a Hugonnai 6. osztályos tanulója népi motívumos fejdíszt, ruhát, kötényt és papucsot képzelt el rózsával.

Rózsünnep Matyók Vivi22

A Lokál Matyók Vivi rajzát választotta

Kolláthné Hollósy Rita, a Budatétényi Polgári Kör elnöke a Lokálnak  elmondta, a BPK 2002-től rendszeresen foglalkozik különböző formában a Rozárium és a budatétényi rózsák helyzetével.


– 2010-től minden évben a Rózsaünnep keretén belül rajzversenyt hirdetünk a kerületi általános iskolások részére. A beadott pályázatokból kiállítást rendezünk, majd a legszebb rajzok bekeretezve itt maradnak, és a Kutató folyosóját díszítik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.