EUR: 345,08 Ft
CHF: 321,28 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XV.kerület

Schütz Ila nálunk intézkedett

78

A főszereplő Molnár család (Sztankay István és Schütz Ila) otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház

Nemrég vetítették a 78-as körzet című filmsorozatot a Duna tévén. A hat rész Rákospalotán játszódik.

Kerületünk bloggere, Palotabarát most az 1982-es sorozatot vette górcső alá, helytörténeti szempontból.


A történet szerint Molnárnét (Schütz Ila) megválasztják a 78-as körzet lakóbizottságának elnökévé. A földszintes, kertes házas övezet 300 lakójának képviseletében szokatlan vehemenciával lát munkához az új elnök. Férje (Sztankay István) úgy érzi, magánéletük rovására megy az elvállalt funkció.

78_2

Egy jellegzetes rákospalotai utcán teker Balázs Péter

A helyszínt Somoghy Kálmán, a sorozat gyártásvezetője javasolta. Ő a palotai Dózsa György Gimnáziumba járt, jól ismerte a környéket. Megmutatta a stábnak a Bocskai utcát és mellékutcáit, amelyek végül megnyerték a filmesek tetszését, így Rákospalota Újfalu nevű (egyébként régi) negyedében zajlott a forgatás.

A főszereplő Molnár család otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház. Az egyik főszereplő, Annuska néni pedig nem más volt, mint kerületünk szülötte, Turay Ida. Több epizód is azzal kezdődik, hogy Molnárné és Annuska néni a közértből hazafelé sétálva beszélgetnek.
(Bővebben bpxv.blog.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.