EUR: 326,50 Ft
CHF: 289,91 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Egyéb XV.kerület

Schütz Ila nálunk intézkedett

78

A főszereplő Molnár család (Sztankay István és Schütz Ila) otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház

Nemrég vetítették a 78-as körzet című filmsorozatot a Duna tévén. A hat rész Rákospalotán játszódik.

Kerületünk bloggere, Palotabarát most az 1982-es sorozatot vette górcső alá, helytörténeti szempontból.


A történet szerint Molnárnét (Schütz Ila) megválasztják a 78-as körzet lakóbizottságának elnökévé. A földszintes, kertes házas övezet 300 lakójának képviseletében szokatlan vehemenciával lát munkához az új elnök. Férje (Sztankay István) úgy érzi, magánéletük rovására megy az elvállalt funkció.

78_2

Egy jellegzetes rákospalotai utcán teker Balázs Péter

A helyszínt Somoghy Kálmán, a sorozat gyártásvezetője javasolta. Ő a palotai Dózsa György Gimnáziumba járt, jól ismerte a környéket. Megmutatta a stábnak a Bocskai utcát és mellékutcáit, amelyek végül megnyerték a filmesek tetszését, így Rákospalota Újfalu nevű (egyébként régi) negyedében zajlott a forgatás.

A főszereplő Molnár család otthona a Dobó utca 18. szám alatti ház. Az egyik főszereplő, Annuska néni pedig nem más volt, mint kerületünk szülötte, Turay Ida. Több epizód is azzal kezdődik, hogy Molnárné és Annuska néni a közértből hazafelé sétálva beszélgetnek.
(Bővebben bpxv.blog.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.