EUR: 326,53 Ft
CHF: 290,06 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb XVI.kerület

Sok az eladó lakás a kerületben

Eladó, Kiadó, Ingatlan,

(Fotó:Keresztesi Balázs)

Bár sok a túlárazott ingatlan a XVI. kerületben – ezekre gyakorlatilag megszűnt a kereslet –, ennek ellenére továbbra is kedvelt az ingatlanpiacon – derült ki a Balla Ingatlaniroda elemzéséből.

A korábbi árrobbanás mára határozottan véget ért, de árcsökkenésről még nem beszélhetünk. Ahogy arról sem, hogy a stagnálás hatására többet lehetne alkudni. Ennek egyik oka az lehet, hogy a XVI. kerületben mérsékelt a kínálat társasházi lakásokból, így rendkívül erős a kereslet irántuk.


A családi házak esetében viszont kicsit másként fest a kép: itt átlagosan mintegy 5–8 százalékos alkuval lehet számolni, de lehet ez több is, ha kismértékben túlárazott ingatlanokról van szó – számolt be az Otthonteremtés blog.

Legfeljebb 10–15 százalékos túlárazottságnál számíthatnak arra az eladók, hogy jelentkeznek érdeklődők az ingatlanjukra, ilyenkor azonban azzal is számolniuk kell, hogy egy nagyon kemény alkufolyamat kezdődik, melynek során reális szintre kerül az eladási ár.

A családok otthonteremtési kedvezménye (csok) év eleji változása annyiban érezhető a kerületben, hogy egyrészt a használt ingatlanok vásárlására veszik igénybe, másrészt pedig megkezdődött az év elején egy elég erős telekfelvásárlás. A jó áron elérhető telkeket egyből elkapkodták, a megmaradtakat pedig elég magas áron kínálják tulajdonosaik, így ezekre már nincs vevő és várhatóan nem is lesz. A használt lakások vásárlására igénybe vehető csok is jelen van a vásárlásoknál, viszont az új lakásokra felvehető csok hatása még nem érezhető, mivel egyelőre még nincsenek új beruházások a kerületben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad az építkezés

  Jól halad az építkezés

  Hónapok óta gőzerővel építik a Bujtosi Uszodát. Tavaly októberben tették le az alapkövet, most pedig már a kiszolgálóblokkok födémbetonozásán dolgoznak.

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.