2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Extra

Somló Tamást újra látogatják

Somló Tamás egy igazi küzdő szellem, vallják barátai, akik közül többen a napokban meg is látogatták. A korábbi hírekkel ellentétben ugyanis most újra fogad közeli ismerősöket, de nagyon hamar elfárad, így csupán néhány perces látogatásokra ugranak fel hozzá, hogy erőt adjanak neki.

Somló Tamás lakása. 2016.06.22 Fotó: Lokál

Az ismerős is csak villámlátogatásra érkezett. Fotó: Lokál

Csendes, halk udvar, csak néha szűrődik be egy-egy hangosabb autó zaja abba a házba, ahol Somló Tamás lábadozik. A szomszédok egytől egyig összezárnak a zenész családjának kérésére, még a ház lakóinak gyerekei is csendesebben járnak a lépcsőházban, hogy ne keltsenek nagy hangzavart, hadd pihenjen a zenész. Csupán egy-egy szóra álltak meg a Lokálnak is.


– Mostanában többször láttunk ismerősöket bemenni Tamáshoz, de hamar ki is jöttek, csupán néhány percre látogatják. Kell neki a pihenés, mi is igyekszünk csendesen járni, hogy ne zavarjuk. Ezzel is próbálunk segíteni, ha már máshogy nem tudunk – mondta a Somló Tamással egy emeleten lakó szomszéd. Egy másik lakó arról mesélt, a zenészt mindenki tiszteli és szereti a házban. – Ő az, aki mindig előre köszön mindenkinek, és már messziről mosolyog – árulta el.

Somló Tamás elhagyatott villája. Villa, telek, ház, Damjanich utca 28. Budakalász 2016.06.02 fotó: Csudai Sándor

Somló Tamás villája Budakalászon. 2016.06.21 Fotó: Csudai Sándor

A korábbi hírekkel ellentétben tehát úgy tűnik, immár szó sincs arról, hogy Somló Tamás elutasítaná a legjobb barátait és családtagjait, egyszerűen csupán a kíváncsiskodók előtt zárják be az ajtót. És ez talán  bizakodásra adhat okot, hisz a család és a barátok erőt adhatnak a mindig is életvidám, társasági életet kedvelő zenésznek. Ottjártunkkor épp egy ápolónak tűnő férfi nyomta meg Somló kapucsengőjét, majd kisvártatva benyitott a ház kapuján.
– Itt már nincs miről beszélni… de tudja mit, írja meg, hogy jobban van! – mondta a férfi szűkszavúan a látogatás után, majd hozzátette, ő csak egy jóbarát, aki látogatni jött. Az ismerős azt is elmondta, hogy a zenészt legalább kétnaponta felkeresik a gyermekei, a már felnőtt ikrek és a legkisebb lánya, Lili. – Azt tudom, hogy a kislánya is rendszeresen eljön hozzá, ami sok energiát ad neki – mondta még a férfi. Somló jó barátja, Kóbor János ugyan mostanában nem látogatta meg zenésztársát, de hisz abban, hogy nemsokára újra találkoznak. – Tamás sohasem akart hallani az elmúlásról. Nála nincs olyan. Számára semmi sem mulandó, sem a szerelem, sem az évszakok, sem az élet. Küzdő szellem – mondta a Lokálnak Kóbor János.


Rendbe tették a családi villát

A Lokál korábban már beszámolt arról, hogy Somló Tamás egy vidéki villában akar új életet kezdeni párjával, Gyöngyvérrel. A házat az elmúlt időben felverte a gaz, hiszen nem volt, aki ápolja, karbantartsa. Most azonban akár az is bizakodásra adhat okot, hogy néhány nappal ezelőtt szépen rendbe tették az udvart. A füvet lenyírták, és ki is gyomláltak a villa körül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek