EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb IV.kerület

Stieber bal lábára már oviskorában felfigyeltek

Ovisok focitornáján fedezte fel későbbi edzője Stieber Zoltánt. A válogatott középpályás első futballcsapata a felnőttek között az Újpest volt, a Megyeri útról szerződött külföldre. Előbb Angliában, majd Németországban játszott, most pedig bekerült a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra utazó válogatott keretbe.

Helsinki, 2015. június 13. Stieber Zoltán gólt lő az Európa-bajnoki selejtezősorozat F csoportjában játszott Finnország - Magyarország labdarúgó-mérkőzésen Helsinkiben, az olimpiai stadionban 2015. június 13-án. Finnország-Magyarország 0-1. MTI Fotó: Kovács Tamás

Finnországban az ő bombagóljával nyertük meg az Eb-selejtezőt (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Stieber Zoltán igazi futballistacsaládba született, hiszen édesapja, Stieber József korábban NB I-es játékos volt, három testvére, Ákos, Gábor és András is profi futballista, igaz, Ákos és Gábor már visszavonult.
– Lehet azt mondani, hogy a gyereknek egyenes útja vezetett a futballpályára, mivel én is futballoztam, majd edzősködtem, a fiúk mindig ott voltak körülöttem – mondta lapunknak a büszke apuka, aki jelenleg a megyei II. osztályban szereplő Torony csapatánál edzősködik. – Zoli már kiskorában kiemelkedett korosztályából, főleg technikai képzettségben. Volt olyan, hogy ő mutatta be a többieknek a gyakorlatot, aztán eltűnt, én meg kerestem, hol lehet. Kiderült, hogy leült a szülők közé, mert már unta és tudta a feladatot. Persze, akkor még nem lehetett tudni, hogy ilyen sokra viszi, így az egész család nagyon büszke rá. Reménykedünk benne, hogy Franciaországban is tud segíteni a csapatnak.


Az igazsághoz tartozik az is, hogy Stieber Zoltán első budapesti csapata az utánpótlás-neveléséről híres Goldball FC-volt.
– Zoli 11 évesen, 1999-ben került hozzánk – mondta Kovács István, a klub szakmai igazgatója. – Egy ovisoknak rendezett szombathelyi focitornán figyeltünk fel rá, majd pár évig több alkalommal megnéztük. Nem volt meglepő, hogy hozzánk igazolt, hiszen akkoriban a Goldball volt az egyik legjobb utánpótlás-nevelő klub az országban. Bár az ő korosztálya kimagaslóan jó volt, ő a jók között is a legjobbak közé tartozott. A legtöbb tornán vagy gólkirály lett, vagy a legjobb játékosnak választották, és már akkor is látszott, rendkívüli bal lába van. Bevallom, igazán büszkék vagyunk arra, hogy nálunk nevelkedett.

Stieber Zoltánnak a Goldball FC-től Újpestre vezetett az útja: a lila-fehér csapat volt az első és egyetlen felnőttcsapata idehaza.
– Az utánpótlással foglalkozó szakemberek hívták fel rá a figyelmemet – mondta megkeresésünkre Mészöly Géza, aki akkoriban volt az Újpest edzője. – Valóban egy ügyes, technikás játékost ismertem meg benne. Az edzéseken azért küzdött, hogy bekerüljön a csapatba, de nem volt könnyű dolga, hiszen nagyon fiatalon került hozzánk. Technikailag szinte semmilyen gondja nem volt, bal lábbal pedig olyan erővel rúgta meg a labdát, hogy kapus legyen a talpán, aki védeni tudta. Akkoriban azért még sokat kellett a fizikumán javítani. Aztán gyorsan külföldre szerződött, ám abban biztos voltam, ha ugyanolyan intenzitással edz, mint Újpesten, akkor külföldön is sikeres lesz. Nem is kellett csalódnom.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.