2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Külföld

Szétmarcangolt holttestet találtak az erdőben

Egy feltehetőleg medvetámadás áldozatává vált személy holttestét találták meg pénteken az észak-japán Akita prefektúra egyik erdejében – közölte a helyi rendőrség, hozzátéve, hogy rövid időn belül ez a negyedik hasonló eset a térségben.

A testet annyira szétmarcangolták, hogy a hatóságok egyelőre nem tudták azonosítani az áldozatot. A rendőrség azonban csütörtök óta keres egy 74 éves nőt a Kazunóban lévő hegyi erdő azon területén, ahol a tetemet megtalálták.


A maradványok közelében a hatóságok egy autót is felfedeztek, amelyet a jelek szerint a keresett asszony használt. A járműben mobiltelefon és élelem is volt. Az idős nő valószínűleg ehető vadnövényeket ment keresni a rengetegbe.

Május 21-én és 22-én két hetvenes éveiben járó férfi holttestét találták meg ugyanebben az erdőben, ahová bambuszrügyeket mentek szedni az áldozatok. Május 30-án pedig egy hatvanas éveiben járó férfi holttestére bukkantak a területen. Az áldozatok sérülései alapján a rendőrség medvetámadásra gyanakszik.

Egy helyi állatorvos szerint valószínűleg mind a négy emberrel ugyanaz a medve végzett, mivel a támadások a jelek szerint viszonylag kis területre korlátózódtak és rövid időn belül történtek.

A rendőrség szerint péntek délután egy vadász megölt egy medvét a kazunói erdőben. A hatóságok vizsgálják, hogy vajon ez a ragadozó végzett-e az áldozatok mindegyikével vagy néhányukkal.

Kapcsolódó Cikkek