EUR: 326,34 Ft
CHF: 290,80 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Sport

Szuper, Djokovics!

Fantasztikus sorozatot produkált Novak Djokovic azzal, hogy vasárnap a Roland Garros férfi egyes döntőjét is megnyerte. A világelső teniszező három óra alatt győzte le könnyedén a brit Andy Murreyt (3:6, 6:1, 6:2, 6:4), amivel történelmet írt.

Ők is nyertek

A nőknél a spanyol Garbine Muguruza nyerte meg a 115. francia nyílt teniszbajnokság döntőjét, amelyben a címvédő és világelső Serena Williamst múlta felül. A férfiak páros versenyén a Feliciano López, Marc López kettős, a nőknél pedig Caroline Garcia és Kristina Mladenovic duója győzött.

Djokovic ugyanis immár elmondhatja magáról, amit csak kevesen, hogy jelenleg ő a címvédő mind a négy Grand Slam-tornán. Korábban csak Don Budge (1938) és Rod Laver (1962, 1969) tudott nyerni egymás után az Australian Openen, Wimbledonban, a US Openen, no meg a Roland Garroson.


A szerb klasszis karrierje 12. Grand Slam-trófeáját gyűjtötte be, amivel maga mögé utasította Björn Borgot és Lavert is. Djoko a szakmain túl sportemberi kvalitásait is bizonyította vasárnap, amikor a sikertől örömittasan is gesztust gyakorolt riválisa felé, ugyanis azt mondta Murraynek, hogy örült, amiért ismét vele játszhatott egy ilyen fontos mérkőzésen.

– Valakinek azonban veszítenie kell. De lesznek még nagy trófeáid, Andy – fogalmazott a sportág jelenlegi uralkodója, aki a párizsi közönség előtt is tisztelgett azzal, hogy franciául köszönte meg, amiért többen neki szurkoltak, valamint kijelentette, hogy karrierje legnagyobb pillanatát élte át a győzelemmel.


Bravó, Djokovic! Ez szép munka volt.

Kapcsolódó Cikkek