2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Extra

Titokban temették el Kiarát, az éhen halt kislányt

Se pap, se szertartás, se gyászzene, se közeli ismerősök, csak a nagyszülők voltak jelen a másfél évesen elhunyt Kiara temetésén. A szülők eközben az egri fogdában várták sorsuk alakulását.

Kiara

Kiara testvérét, a 3 és fél éves Kincsőt a temetés után nem sokkal nevelőszülőkhöz vitték a nagyszülőktől

Csupán három idős ember, a két nagymama és a nagypapa állt a Gyöngyös melletti település temetőjében az apró sír mellett. Keservesen zokogva, titokban búcsúztak unokájuktól, akinek egyszerű fejfáján csak ennyi áll: K. Kiara 2016. Ő az a másfél éves gyöngyösi kislány, aki máig tisztázatlan körülmények között éhen halt. A pici lánykát hófehér kis koporsóban, hófehér ruhában helyezték örök nyugalomra. Egyszerű sírján azóta csupán egy csokor virág árválkodik. Kincső, a három és fél éves unoka még ott lehetett kishúga temetésén, ám néhány nappal később tőle is búcsúzniuk kellett a nagyszülőknek: a gyöngyösi gyámhatóság Hevesre vitte a kislányt nevelőszülőkhöz. Épp előző nap kapott egy új kiságyat, még idejük sem volt rá, hogy kicsomagolják.


– A gyámhatóság igazgatója hétoldalas határozatot lobogtatott, miért veszik el tőlünk Kincsőt. Többek között az idős korunkra hivatkoztak, illetve arra, hogy a rendőrség a mi felelősségünket is vizsgálja az ügyben – sóhajtja J. Ferenc, az anyai nagyapa. – Hamarosan kihallgatnak minket, és ki tudja, eljöhet az idő, hogy mi is ott kötünk ki, ahol a lányom. Ezért most ügyvédet keresek.

Fotó: Virág Márton

A kis Kiara sírja Fotó: Virág Márton

A hatóság szerint J. Ferenc és felesége kéthetente látogatta Kiarát, mégsem tűnt fel nekik, hogy gyerek válságos állapotban van. A kis Kiara halálakor mindössze 3 és fél kilót nyomott. De nem aludhat jól a gyöngyösi háziorvos sem, akinek a felelősségét szintén vizsgálják. Kiarát hét hónapon keresztül nem látta szakember, így esélye sem volt arra, hogy valaki még időben közbeavatkozzon. A szüleit, J. Médeát és K. Gusztávot gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség.


Fotó: Police.hu

Az édesanya, J. Médea a letartóztatásakor Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu

Az édesapa, K. Gusztáv letartóztatása Fotó: Police.hu


Elfelejtette a mentők számát

Amikor azt láttam, hogy leáll Kiara szíve, fel akartam hívni a mentőket, de annyira pánikba estem, hogy elfelejtettem a számukat – mondta letartóztatása előtt munkatársunknak Kiara édesanyja. – Kiabálhattam volna a szomszéd szobában alvó élettársamnak, de úgy döntöttem, inkább magam próbálom őt újraéleszteni.

Kapcsolódó Cikkek