EUR: 353,27 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 10., péntek
Amália

Extra

Tovább emelkedett a magyar dalok aránya – a Petőfi rádió a magyar zene nagyszínpada!

Minden korábbinál több magyar zenét játszik a Petőfi – ez derül ki a rádió legfrissebb statisztikából. Az elmúlt hetekben felfrissített zenei csatorna játszási listáit vizsgálva szembetűnő, hogy a Petőfi sosem játszott még annyi magyar zenét, mint most. Ezzel egyedülálló missziót teljesít a hazai rádiós piacon.

Az alábbi adatok szerint 30%-kal játszik több magyar zenét a Petőfi az egy évvel ezelőtthöz képest: míg 2015 júniusában egyetlen hét alatt 1873 külföldi dalra 620 MAGYAR zene jutott, addig idén május 30-tól 1761 külföldi dal mellett már 884 MAGYAR zenét játszott a rádió!


Nemcsak a magyar zene aránya növekedett az egy évvel ezelőttihez képest, a magyar zenei premierek száma is megsokszorozódott. Tehát továbbra is helytálló a megállapítás: a Petőfi a magyar zene nagyszínpada!

Az adatok szembeötlőbbek, ha megnézzük, az új zenék arányát: Május 30-a óta ugyanis jelentősen megnőtt a dalpremierek száma is! A korábbi 4-5 dalpremierrel szemben a Petőfi kinyitotta a kapukat a magyar könnyűzenei élet teljes spektruma előtt, így az átalakulás miatt minden korábbinál több előadónak adott lehetőséget bemutatni legfrissebb szerzeményét. A Talpra Magyar, a Dalra Magyar és a Minek nevezzelek című műsorok szakmai sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eltelt pár hétben tucatnyi zenekar és énekes mutathatta meg legújabb dalát:


Reggeli dalpremierek: Június 1: Amigod – Lovestory (ezen a héten már első lett a Petőfi 40-es listán)

Június 7: Margaret Island, Jumo Daddy feat Rendbenman – Holnapok tánca (EFOTT Himnusz)

Június 8: Superstereo feat KRSA – Fedezd fel

Június 9: Rúzsa Magdi – Érj hozzám

Dalra magyar műsor premierjei május 30. óta: Fangler’s – Budai Felhők Maxisun – Vannak Vágyaid Medix feat. Dukai Regina & Johnny K. Palmer – Sun City Toth Gabi – Ez vagyok en Firkin – Focimese Három – Ülj le most mellém Szerelmem – Seveled Twinner – Another may Gzoo feat. Burai Krisztián – Álmok nélkül

Minek nevezzelek premierjei május 30. óta: Berkes Olivér – Mindent megtettél Köles Eliza – Édes Hazám (Czutor feld.) Pál Dénes – Ott van Pajor Tamás – Moszkva tér Beatkoho – Máshol lennék Muzikfabrik – Citylights Copy Con – Buli van (Kelo remix) Stukker – Három zombi (MRT2S remix) Flatband – Revolution

Behívott vendégek: Szekeres Andrisra, Fish! Krisztián, Charlie, Paksi Endre, Kiki.

A fenti adatokból is kiderül tehát, hogy ’életed ritmusát’ a magyar zene adja, a Petőfi rádióban!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek