EUR: 344,95 Ft
CHF: 320,35 Ft
2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Belföld III.kerület

Tovább zakatol a Heltai modernizálása

Június első hétvégéjén kezdetét veszik a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítási munkálatai is Békásmegyeren, a Heltai Jenő téren. Nincs megállás a Tér-Köz projektben.

felújítás, Heltai-tér, Óbuda, III. kerület (Fotó: Óbuda.hu)

Így újul meg a tér (Fotó: Óbuda.hu)

Mi is épül pontosan? A fővárosi Tér-Köz városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra lévő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, továbbá a teret körülvevő parkolókat is rendbe teszik. Emellett a kivitelező a zöldfelületi rehabilitációra is figyel.


Június első hétvégéjén kezdetét veszi a szolgáltatóház járdáinak és folyosóinak felújítása is. A kivitelező három ütemben, hétvégenként végzi el az aszfaltozást. Először a régi aszfaltfelületet bontják el, ez idő alatt a boltokba való be- és kijutás ha kényelmetlenségek árán is, de lehetséges lesz. Ezt követi az új aszfalt leterítése, ami egy időre mindenképpen szükségessé teszi a boltok bezárását.

Az aszfaltozással párhuzamosan megindul a fákban gazdag belső tér térkövezése is. A munkálatok ideje alatt az üzletek a folyosókon keresztül megközelíthetőek lesznek, így csak a belső térben szünetel átmenetileg a közlekedés.

Kapcsolódó Cikkek