2020. augusztus 12., szerda
Klára

Külföld

Ámokfutó! Lövöldözés Németországban, rengeteg sebesült – videó!

Fegyveres férfi nyitott tüzet és barikádozta el magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim egyik mozijában – közölte a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap. Peter Beuth hesseni tartományi belügyminiszter szerint az elkövetőt agyonlőtték a rendőrség egységei.

Korábbi értesülések szerint egy helyi hírforrás arról adott hírt, hogy a sebesültek száma 20 és 50 közé tehető. A Bild című német napilap legalább 25 emberről írt, akik könnygáz miatt sebesültek meg. A német rendőrség egyik szóvivője a nap folyamán az N-TV hírtelevíziónak elmondta: nem voltak sebesültek.


Értesülések szerint egy fegyveres, töltényövet viselő maszkos férfi nyitott tüzet a Frankfurt közelében lévő kistelepülés Kinopolis nevű mozijában. Egy helyi hírforrás szerint a férfi túszokat is szedett.

A biztonsági szervek előzetes értékelése szerint a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, feltehetően egyetlen zavarodott elkövetőről van szó – tették hozzá.

A FAZ úgy tudja, a német rendőrség lezárta a mozi környékét, és a rendőrség különleges egysége is a helyszínre érkezett.

A FAZ rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a támadó helyi idő szerint délután három órakor léphetett a mozi területére és előzetes értesülések szerint négy lövést adott le.

A Bild szerint a férfinak riasztófegyvere volt, ezt azonban a hatóságok eddig nem erősítették meg.

 

mozi1

Az egyenruhások körbevették az épületet

Ezután elbarikádozta magát.

mozi

Ebben a moziban történt a támadás

A rendőrök helikopterrel is a helyszínre vonultak, ahol könnygázt vetettek be a támadó ellen.

Kapcsolódó Cikkek