2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Új tulaj az Indexnél – Simicska a kapuk előtt

Igaznak bizonyulhatnak azok a korábbi hírek, melyek szerint az Index.hu-tól szabadulna balhéba keveredő tulaja, Spéder Zoltán. A fejlemények arra mutatnak, hogy a hírportál Simicska Lajos nagyvállalkozó közelében landolhatott.

John Michael McNutt (Fotó: Origo)

John Michael McNutt (Fotó: Origo)

A Simicska Lajossal üzletelő John Michael McNutt amerikai üzletemberhez került az Index – írja az Origo. A portál szerint a fejlemény egybevág azokkal a sajtóhírekkel, amelyek szerint opciós szerződések révén rövid időn belül Simicska tulajdonába kerülhet a korábban még Spéder Zoltánnál lévő orgánum.


A lap úgy tudja, hogy John Michael McNutt a múlt héten vette meg az Index.hu kiadóját. Mint ismert, az amerikai üzletember még májusban a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Class FM-et is megszerezte. A piacon már akkor is nagyon sok kérdés merült fel az üzlettel kapcsolatban, így például hogy Simicskáék vajon miért adták el az egyik legjobban jövedelmező médiumukat.

Simicska Lajos (Fotó: Origo.hu)

Simicska Lajos (Fotó: Origo.hu)

Már hosszú ideje kering az a hír, hogy Simicska meg akarja venni az Indexet: sajtóinformációk szerint Spéderrel vételi jogról szóló opciós szerződést is kötött korábban. Nem életszerűtlen, hogy Simicska az Indexet akarja, talán ezért is csoportosította át a forrásait. Június elején például váratlanul megszűnt a szintén az érdekeltségébe tartozó Metropol, a Lokál pedig úgy tudja, hogy napokon belül a Magyar Nemzetnél is spórolási intézkedések léphetnek életbe.


Az Origo azt írja, hogy mindezeket a lépéseket éppen McNutt Index-felvásárlása igazolhatja. Simicskáék minden bizonnyal már a Class FM eladásakor is olyan embernek akarták átjátszani a céget, akivel jó kapcsolatban vannak. Mindezek alapján McNutt ideális partner Simicska Lajos szándékaihoz, hiszen az oligarcha rajta keresztül nemcsak a tranzakciónál, hanem utána is ott maradhat a háttérben.

McNutt egyébként nem új arc a hazai médiapiacon, évekkel ezelőtt a Danubius és a Sláger rádió kapcsán vált ismertté a neve.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elindult a roham a SZÉP-kártyákért

  Elindult a roham a SZÉP-kártyákért

  Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásában érdekelt pénzintézetek a konstrukció iránt, amely a januártól hatályos változások következtében egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között – írta a Világgazdaság.

 • Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Figyelő: Szijjártó Péter lett az év embere

  Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminisztert választotta a Figyelő a 2018-as Év emberének. A lap szerint a díjat azzal érdemelte ki a külügyminiszter, hogy ellentmondást nem tűrő kiállásának köszönhetően jelentősen nőtt Magyarország külpolitikai mozgástere.

 • Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Hadházy zokniján röhög a fél ország

  Rekordsebességgel terjednek az interneten azok a fotók és rövid videók, amelyek megörökítették, hogyan szállta meg rendszeresé váló “tettestársával”, Szél Bernadettel az MTVA székházát ismét, de ezúttal közkinccsé tett lyukas zoknijában az ellenzéki performanszok állandó főszereplője, Hadházy Ákos független képviselő.