2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb XIII.kerület

Újabb öt évre Markovits László a Vasas elnöke

A Vasas SC tisztújító közgyűlése további öt évre bizalmat szavazott a jelenlegi elnöknek. A titkos szavazás során Markovits Lászlót egyhangúlag támogatta a tagság és az általa felkért elnökséget is elfogadták.

Ezzel a régi-új elnök folytatja a 2002-ben elkezdett munkát, és negyedik ciklusát kezdi meg, amire korábban még nem volt példa a Vasas 105 éves fennállása során.
– Nap mint nap tapasztalom, hogy a Vasast széles körben szeretik és elismerik – mondta megválasztása után Markovits László. –  Érzésem szerint ezt elsősorban két dolognak köszönhetjük: egyrészt annak, hogy elismerik a klub által felmutatott teljesítményt, valamint annak a közösségformáló, összetartó erőnek, amit a Vasas iránti szeretet hoz magával. Megtisztelő, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező egyesület történelmének részese lehetek, de ez egy csapatmunka, közvetlen munkatársaim és a szakosztályok nélkül nem menne.
Markovits László hozzátette, a  közeljövőben több létesítményfejlesztés kezdődik a klubnál.


ML

Még senki nem vezethette olyan sokáig a Vasast, mint Markovits László

– A Fáy utcában ősszel elkezdődik a kézilabdacsarnok teljes körű rekonstrukciója, év végén elindul a labdarúgó-stadion bontása, így ha minden jól megy, legkésőbb 2018 tavaszán már az új, 5000 fős Illovszky Stadionban játszhatja mérkőzéseit felnőtt labdarúgócsapatunk. A Folyondár utcában nyár végétől folyamatosan korszerűsítjük a teniszcentrumunkat, 2017-ben megépül az új edzőcsarnok, 2018 végére pedig a meglévő csarnok teljes körű felújításával zárnánk a sort. A különböző fejlesztések valamennyi létesítményünket érintik, így a Pasaréti Sportcentrumot és az olyan külsős helyszíneket is, mint a Normafán lévő síház.

A sportvezető a közelgő riói olimpia és paralimpia kapcsán elmondta, hogy jelen állás szerint legalább tizenkét sportoló képviseli majd a játékokon az egyesületet.
– Éremre vagy pontszerzésre esélyes versenyzőkről beszélünk, ami alátámasztja, hogy helyes volt a London után elindított, ötkarikás ciklusokra koncentráló stratégiánk.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.