EUR: 345,98 Ft
CHF: 320,91 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Egyéb IV.kerület

Üzentünk az utókornak

Újpest piac

Ilyen lesz az új piac

Lerakták az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából a Szent István téren épülő új Újpesti Piac, Vásárcsarnok és Kulturális Rendezvényközpont alapkövét, melyet élő Facebook-közvetítésen is nézni lehetett.

Az új piac a tervek szerint 2017 nyarán nyitja meg kapuit. Az épület alsó szintjén kapnak teret az árusok, míg felül a 4160 fő befogadására alkalmas rendezvényközpont működik majd.


Az alapkő mellé egy időkapszulát is elhelyeztek. Ebben a polgármester köszöntőjét, a Bársonyszív Idősek Klubja tagjainak és újpesti fiataloknak az üzenetét, a Park Óvoda gyerekeinek rajzait, az Újpest-Káposztásmegyer Facebook-oldalra érkezett látogatói üzeneteket, a régi piac épületéből származó kődarabot, egy gravírozott üvegérmét Újpest címerével, valamint az Újpesti Napló aktuális számát tették be az utókornak.
alapkő_piac
– Az üzenet lényege, hogy Újpest az a város, ahol szeretünk élni, amire büszkék vagyunk, megőrizzük a múltunkat, örökségünket, hiszen a múlt őrzése nélkül nincs jövő – mondta Wintermantel Zsolt.

Az időkapszula

Az időkapszula

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.