2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Sport

Varázsoltatok valami szépet nekünk

Abban a kényelmes helyzetben léphetett pályára a magyar válogatott Portugália ellen, hogy már biztosan továbbjutott az F csoportból. Nekünk így aztán elegendő volt egy kávét kérni, és úgy szurkolni Dzsudzsák Balázséknak, akik azonban nem arra készültek, hogy valahogy megússzák az esélyesebb, ám a kieséstől fenyegetett Portugália elleni meccset.

Bernd Storck szövetségi kapitány és a játékosok is arról beszéltek előzetesen, hogy a biztos védekezés ugyan fontos lesz ezúttal is, de nem fogják feladni a támadásokat.


S ez nem csupán üres duma volt, mert bizony az első félidőben akadt néhány ígéretes akciónk, sőt egy pontrúgást követően Gera Zoltán parádés lövésével meg is szereztük a vezetést. Újabb csoda volt készülőben. Annál is inkább, mert Cristiano Ronaldóék nem jelentettek komoly veszélyt Király Gábor kapujára. Jól nézett ki a csapatjáték, azonban a szünet előtt egy apró hibát Nani könyörtelenül kihasznált, így 1-1-gyel mentek az öltözőbe a csapatok.

Lyon, 2016. június 22. Gera Zoltán (k) ünnepel csapattársaival, miután gólt rúgott a portugál válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)

Lyon, 2016. június 22.
Gera Zoltán (k) ünnepel csapattársaival, miután gólt rúgott a portugál válogatottnak a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Robert Ghement)

 

image

A második félidő álomszerűen indult, ugyanis Dzsudzsák megpattanó szabadrúgásából újra átvettük a vezetést. Ez az előny sem tartott sokáig, mert Ronaldo egy káprázatos sarkazásos góllal sokkolta a védelmünket.


De.

Erre is volt válasza a magyar válogatottnak, méghozzá szintén egy megpattanó lövés után lőtt gólt Dzsudzsák, amely után Ronaldo valóságos hisztirohamot kapott a pályán… Ő azonban nem az a típus, aki olyan könnyen feladja a harcot, és a magyar 7-es után ő is duplázni tudott, ezúttal egy fejessel.

Lyon, 2016. június 22. Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, Lyonban 2016. június 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22.
Dzsudzsák Balázs örül a második góljának a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország – Portugália mérkőzésen, Lyonban 2016. június 22-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Lyon, 2016. június 22. A portugál Cristiano Ronaldo a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Lyon, 2016. június 22.
A portugál Cristiano Ronaldo a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójának Magyarország – Portugália mérkőzésén a lyoni stadionban 2016. június 22-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Sebaj, úgy voltunk vele, hogy akkor meglőjük a negyedik gólunkat is, és majdnem bejött a nem is alaptalan várakozás, mert egy szép támadás után Elek Ákos lőtt kapufát.

Magyarország: Király – Lang, Guzmics, Juhász, Korhut – Gera (Bese, 46.), Pintér – Lovrencsics, Elek, Dzsudzsák – Szalai (Németh, 71.)

Portugália: Rui Patricio – Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu – Andre Gomes, William Carvalho, Joao Moutinho, Joao Mario – C. Ronaldo, Nani

Gólszerzők: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), ill. Nani (42.), C. Ronaldo (50., 62.)

Kapcsolódó Cikkek