EUR: 326,43 Ft
CHF: 290,18 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Egyéb VII.kerület

Világhírű lett a kert

A CNN ajánlotta 2013-ban a Kazinczy utcai Szimpla kertet mint a világ egyik legjobb kocsmáját, most pedig a Lonely Planet, a legnagyobb turisztikai magazin rakta fel az erzsébetvárosi romkocsmát az 50 legelképesztőbb bárja közé.

„Budapest első romkocsmáját muszáj felkeresnie az inni szándékozó turistáknak. Ez egy hatalmas épület, tele zeg-zuggal, graffitivel, művészettel és teljesen váratlan holmikkal. Beülhetünk egy öreg Trabantba, szabad téren mozizhatunk, koncertet hallgathatunk” – foglalták össze a Szimpla kert varázsát. A hely nem csupán egy kocsma, hiszen minden vasárnap 9–14 óra között őstermelők várják itt a vásárlókat, akik jó minőségű terményeket és termékeket vásárolhatnak.

Budapest, 2012. június 29. Fiatalok szórakoznak a Szimpla kertben, a budapesti Kazinczy utcában 2012. június 25-én. A hetedik kerületi Kazinczy utca, Dohány és Király utca közötti szakasza és környéke a budapesti nyári éjszakai élet egyik központjává vált, ahol számos nyitott, romos ház udvarán létesített romkocsma és szórakozóhely várja a budapestieket és a turistákat. MTI Fotó: Marjai János

Nem csak a Szimpla, hanem az összes romkocsma lenyűgözi a külföldi turistákat, ilyen ugyanis nincs máshol
MTI Fotó: Marjai János

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.