EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Vona feláldozta Novákot

Budapest, 2012. január 14. Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő egy uniós zászlót éget pártja Tagok legyünk vagy szabadok? elnevezésű tüntetésén Budapesten, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete előtt. Mögötte Gyüre Csaba, a párt alelnöke, országgyűlési képviselő magyar zászlót tart a kezében. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2012. január 14.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő egy uniós zászlót éget pártja Tagok legyünk vagy szabadok? elnevezésű tüntetésén Budapesten, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete előtt. Mögötte Gyüre Csaba, a párt alelnöke, országgyűlési képviselő magyar zászlót tart a kezében.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem élte túl a jobbikos Novák Előd, hogy nyilvánosan ujjat húzott a párt vezetőjével, Vona Gáborral. A frissen újrázó elnök hétfő délután rövid úton kirakatta a frakcióból a nemrégiben az alelnöki funkciójától is megfosztott radikális politikust. Vona a lépéssel nemcsak a cukiságkampányra erősített rá, hanem a kritizálóknak is üzent: nincs duma.

Novák Előd, Vona Gábor, Jobbik (Fotó: MTI)

Novák (fent) és Vona – Nem kell többé a háta mögé néznie (Fotó: MTI)

– Eskümhöz hűen visszaadom képviselői mandátumomat, mivel Vona Gábor ma tájékoztatott, hogy kezdeményezésére az új pártelnökség felszólít engem a lemondásra – így jelentette be tegnap délután Novák Előd a Facebookon, hogy a pártvezetés kiadta az útját a Jobbik frakciójából. Novák elképesztő gyorsasággal került a tönk szélére, hiszen néhány hete még a párt alelnökének, illetve az Országgyűlés népesedéspolitikai albizottsági elnökének is mondhatta magát. A bukás nem csak kívülről tűnik szélsebesnek, Novák arról is írt, hogy ő maga is meglepetten áll a történések előtt.


Hogy mi vezetett a kenyértöréshez, arról megkérdeztük Novák Elődöt is, aki viszont telefonon csak annyit mondott a Lokálnak, hogy minden nyilvános információt megosztott a közösségi oldalán és egyelőre nem kíván nyilatkozni. Lapunk viszont úgy tudja, hogy Novák kinyírásához az vezetett, hogy Vona Gábor meggyőződése szerint párttársa szivárogtatta ki azt a belső levelet az Origo.hu-nak, amelyben Novák konkrétan pártmutyival és a Simicska Lajos pénzembernek való lefekvéssel vádolta meg a Jobbik vezetését. A kizárt politikus egyébként facebookos búcsúposztjában is fenntartotta, hogy a szóban forgó alelnökjelölti szándéknyilatkozatának „minden mondata helytálló, azok valóságtartalmáért vállalja a felelősséget”. – Az állításaimat tételesen senki sem tudja cáfolni – tette hozzá.

Vona Gábor a leszámolás óta hallgat, sajtófőnökével csak annyit üzent, hogy szerdáig biztosan nem nyilatkozik. Pedig volna miről, mert az utóbbi időszak Jobbik körüli történései nem kis káoszt okoztak a fejekben. Volt itt lefejezés az alelnököknél, offshore a párt pénztárnoka, Forrai Richárd környékén, de a pártideológus Baranyai Imre Tibor is elesett a belháborúban. Bár Vona tagadja, minden abba az irányba mutat, hogy a cukiskodás végül felülkerekedett a Jobbik radikális táborán, akik pedig visszabeszélnek, azokat rövid úton jégre teszik. Ebben nincs pardon: Hegedűs Lórántné mellett Dúró Dóra, Novák Előd felesége is a politikai özvegyek sorsára jutott.


Kapcsolódó Cikkek

  • Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    Katások nyugdíjjogosultsága 2019-ben

    A kisadózó vállalkozás a főállású kisadózó után 2019-ben változatlanul havi 50 ezer forint, vagy – választása szerint – havi 75 ezer Ft, míg a főállásúnak nem minősülő kisadózó után havi 25 ezer forint tételes adót fizet a bevételi értékhatárig (a szintén változatlan 12 millió forint erejéig, viszont e tekintetben nagyon kedvező változás idén, hogy az alanyi áfamentes értékhatár is 12 millió forintra nőtt).

  • Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    Fülöp Attila: A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek

    A családközpontúságról kell szólnia a gyermekvédelemnek, hiszen a gyermekeknek a családban van a legjobb helyük – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Befogadlak nevű nevelőszülői program országjárásának záróhelyszínén, a budapesti Várkert Bazárban.