EUR: 345,89 Ft
CHF: 320,02 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Életmód

A gondolat teremtő ereje

Talán mindenki tapasztalta már, hogy ha erősen koncentrál egy dologra, az sok esetben valósággá válik. De ahogy igaz ez a pozitív dolgokra, úgy a negatívakra is, ezért nagyon fontos az optimista hozzáállás a kedvező változások beteljesüléséhez.

Az első és legfontosabb lépés, hogy őszintén higgyünk a eljövendő boldogságunkban, és hogy mindez jár nekünk, mert ha kételkedünk benne, az tudat alatt gátat szab a pozitív energiáknak, ahogy az irigység is. Sosem szabad másokhoz viszonyítanunk a saját életünket, vagy mások boldogságát irigyelni, hiszen egy egészen biztos: mindenkinek megvan a saját életének keresztje.

A legjobban akkor működik a gondolat teremtő ereje, ha valami konkrétan körülírható vágyról van szó. Például ha egy szerelemre éhes ember meg tudja fogalmazni a tökéletes társ és kapcsolat jellemzőit, és nem csak magáról az érzésről áhítozik.


A vágyainkat érdemes papírra vetni, vagy felvésni valami jól látható helyre, hogy naponta szembejöjjön velünk, és egyre inkább tudatosuljon bennünk a cél. De ez mind kevés, ha nem teszünk érte. Márpedig a legtöbb vágyunk eléréséhez nekünk kell megtenni a kezdő lépést. Legyen szó akár a nagy Ő-ről – aki bár szembe jöhet a lépcsőházban is, azért érdemes érte kimozdulnunk otthonról –, akár a karrierünkről. Hiszen kevés az esélye, hogy bárki bekopogtat hozzánk egy új, egy jobb munkalehetőséggel, ha mi nem teszünk erőfeszítéseket az ügyért.

Fontos alapszabály, hogy a gondolataink és a vágyaink kizárólag rólunk szóljanak, ne másról. Tehát ne azt kérjük a párkapcsolatunk javulása érdekében, hogy a társunk változzon. Mindig csak rólunk szóljon a gondolat, és mindehhez legyünk türelmesek. Egyáltalán nem biztos, hogy rögtön megvalósul, amiről áhítozunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem jön el az ideje és hogy az nem akkor és úgy lesz a jó.


Pretty brunette thinking against chalkboard with wooden frame, Image: 192742770, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Pretty brunette thinking against chalkboard with wooden frame, Image: 192742770, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Kapcsolódó Cikkek

 • Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Tudta? Ezekre is jó az ecet

  Nagyon sokan a drága tisztítószereket vásárolják, mivel abban reménykednek, hogy végre tiszta lesz a gáztűhelyük, ragyogni fognak az odakozmált edényeik.

 • Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  Tenyerünkön hordozzuk a különlegességünket

  A tenyérből való olvasás az emberi sorsot illetően, nem új keletű tudomány. Sok-sok évszázadnyi tapasztalat alapján állítják, hogy vannak bizonyos vonalak, amelyekből következtetni lehet az illető személyiségére. Ilyen az „életvonal”. Az apost.com szerint világszerte sok ember hisz abban, hogy a tenyerünkön lévő vonalak sok mindent felfedhetnek a személyiségünkről és még a jövőt is segíthetnek megjósolni.

 • 5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  5 tipp, hogy szépeket álmodjon

  Időjárási frontok jönnek és mennek, ezekben mindenkinek volt része mostanában. Gyakran panaszkodnak embertársaink, hogy nehezen tudnak elaludni.

 • Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  Meghökkentő bőr- és szépségápolási tanácsok

  A szép és üde bőr mindannyiunk vágya, amelyet az egészséges táplálkozás mellett bőrtípusunk ismeretében és a megfelelő szépészeti praktikákkal érhetünk el – szerencsére a mai világban választhatunk a tradicionális és a modern eljárások közül is.