2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb VI.kerület IX.kerület

A Honvédkórház felkészült az átalakításra

A  Honvédkórház vezetősége üdvözli azt a fővárosi kórházfejlesztési koncepciót, amely szerint az intézmény jelenlegi központi bázisán tervezik kialakítani – II-es telephelyének Róbert Károly körútra költöztetésével – az észak-pesti centrumot. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ vezetői egy háttérbeszélgetésen elmondták: mivel ez az elképzelés megegyezik a Honvédkórház intézményfejlesztésének régóta tervezett második ütemével, készen állnak a volt MÁV-kórház, a II-es telephely áttelepítésére.

Budapest, 2007. július 31. A MÁV Kórház részlete. MTI Fotó: H. Szabó Sándor


MTI Fotó: H. Szabó Sándor

A Róbert Károly körúti központ területén régi épületek elbontásával és egy új tömb felépítésével megvalósítható a jelenleg a Podmaniczky utcában működő ellátások átköltöztetése. A helyszínbejárást a tervek szerint még e hónapban megtartják. Kiemelték, hogy a Honvédkórházban az építkezés idején is zavartalan lesz a betegellátás.
Tamás Róbert, a kórház orvosigazgatója is felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosi kórházfejlesztések tervezésekor figyelembe kell venni, hogy a Honvédkórház a térség és Budapest egészségügyi ellátásában – ezen belül a sürgősségi és a legmagasabb szintű, vagyis a legsúlyosabb és legbonyolultabb esetek ellátásában is – nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Ezért ahhoz, hogy az egészségügyi ellátás biztosított legyen – tette hozzá –, először a Honvédkórház központosítását kellene megvalósítani. Így ha a többi kórházra kerül sor, azok betegellátását is segíteni tudják.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.