EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Extra

Ambrus Zoli: Ne aggódjatok értem!

Ambrus Zolinak, az Irigy Hónaljmirigy egykori alapító tagjának súlyos autóbalesete óta teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. A zenekarból kilépett, a házassága zátonyra futott, sőt még alkoholproblémákról is cikkeztek. Most alkalmi munkákból él, próbál talpra állni, és egy karaokebárban énekel.

IMG_1772_nyomtatotthoz_Török_Hajni

Fotó: Török Hajni

A főváros nyüzsgő, nyári forgatagában egy kicsi, füstös, de annál hangulatosabb karaokebárban munkatársunk ismerős arcra lett figyelmes: az egykori mirigyes Ambrus Zolira. A valamikor ünnepelt sztár élete a 2005-ös autóbalesete óta hatalmas fordulatot vett. Koponyasérüléséből ugyan felgyógyult, de zenekarbeli pályafutását ezután nem sokáig folytatta. Sohasem ismerte el, de arról cikkeztek, hogy az alkohollal is meggyűlt a baja, és emiatt a házassága zátonyra futott. A válás miatt el kellett adniuk a gyönyörű gödi családi házukat, és zenekar híján azóta alkalmi munkákból él.


– Van, hogy pultozom az egyik barátomnál, és a keze alá dolgozom, de a múlt héten például a Balatonnál festettem, burkoltam. Mindenfélét elvállalok, ha hívnak. Ebből van a bevételem, illetve kedden és szerdán bankot nyitok pajszerrel – viccelődött az exparodista, aki humorából semmit sem veszített az évek során. Zolinak a mai napig nem sikerült egyenesbe jönnie, és sajnálja, hogy a két még tanuló gyermekét jelenleg csak jó tanácsokkal tudja támogatni.

– Ha valaki 25-30 évig zenével foglalkozott, az 50 évesen már nem kezd el új szakmát tanulni. Minek, amikor megvan, amihez értek. Csak hát ebből megélni bizony nem olyan egyszerű manapság. Ha meg kell húzni a nadrágszíjat, az emberek a szórakozásból, a koncertekből vesznek vissza, amiből mi, a könnyűzene képviselői élünk. Sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy a gyerekeimet támogatni tudjam, de remélem, szép lassan rendbe jövök, addig pedig tanácsokkal látom el őket – mesélt kissé kilátástalan helyzetéről a Lokálnak a zenész, aki válása után hatalmas, gyönyörű családi ház helyett egy kis budafoki lakásban él.


13632608_1151111528245275_641524417_o

Fotó: Ulicska Viktória

– A házasság alatt szerzett vagyon a válás után mindig fele-fele arányban oszlik szét, és hát az asszony persze vitte is. De mi a  túrót is csináltam volna egy 230 négyzetméteres házban egyedül? Vérzett a szívem, hiszen ott az utolsó szögig minden az én kezem munkája, de így fenntartani sem tudtam volna. A feléből meg csak egy kis lakás jött ki – mesélte kissé keserűen az exmirigyes, aki egy Demjén Ferenc-számmal csalt könnyeket a közönség szemébe. „Üres hely, üres ágy, üres álmodozás, tudom jól, valahol tőlem messzire jársz” – szól a Kihűlt, üres kocsmák asztalán című nóta.

– A zene mindig ott volt és ott lesz az életemben, de még mindig alkalmi munkákból tengetem az életem. Én döntöttem úgy, hogy nem csinálom tovább a Mirigyet, de a jó dolgok persze hiányoznak. Már csak a nagyobb bulikon – mint a 25. szülinap – lépek fel velük. Sajnos anno voltak súrlódások, hiszen minden és mindenki változik, főleg 25 év alatt. Valaki jó, valaki rossz irányba. De nekem ők mindannyian a barátaim maradtak, csak valaki közeli, valaki távolabbi – tette hozzá Zoli, akit megkérdeztünk az újra és újra felröppenő pletykáról is, miszerint alkoholproblémái vannak. A zenész a Lokál hasábjain üzent: Bármi is történt, nincs rá okotok, hogy aggódjatok értem! Nincs alkoholproblémám, soha nem ittam többet, mint bármikor máskor – akár a zenekar idején.

IMG_2276_nyomtatott_mahunka_balázs

Fotó: Mahunka Balázs


Randizik, de nem nősül

Ambrus Zoli 18 évig tartó házasságából két gyermeke született, és úgy érzi, 23 éves fiával és 20 éves lányával az életének ezt a részét letudta.

– Elváltam, és azóta nincs állandó kapcsolatom. Szeretnék hosszú távú partnert, de amikor az ember már megette ezt a szalámit, amit én 18 éven át, jobban meggondolja. Házasságra, gyerekre már nem lennék nyitott, de jó lenne együtt élni valakivel, ezért ha úgy adódik, ismerkedem – árulta el a zenész, akinél fiatalabb hölgy szóba sem jöhet, mert nem tenné tönkre az álmait senkinek.

A mirigyesek visszavárják

Ambrus Zolihoz egykori csapatából talán Sipos Peti áll a legközelebb, aki szerint csak Zolin múlik, hogyan és mikor tér vissza a szakmába.

– Nagyon jóban vagyunk, jár a Triász-koncertjeimre, nagyobb mirigyes koncerteken gitározik is a közönség legnagyobb örömére. Zoli a mai napig kiváló zenész, csak sajnos a baleset miatt elég gyenge a szervezete, hamar elfárad. De tudom, vissza akar térni a zenéhez és ezen dolgozik is. Amíg ez nem jön össze, addig muszáj mást csinálnia – mondta Sipos Peti, aki a barátságon túl az exmirigyes 23 éves fiának a keresztapja is.

Kapcsolódó Cikkek