EUR: 326,33 Ft
CHF: 289,29 Ft
2019. május 22., szerda
Júlia, Rita

Külföld

Angliában lett hajléktalan az eltűnt Violetta

Lapunktól értesült a két éven át eltűntként körözött Bókon Violetta édesapja arról, hogy lánya videón üzent a családnak. A 27 éves nő arról beszélt, hogy sokszor él az utcán, de boldog Angliában. Agydaganattal kezelt édesapja nem hisz a lányának.

Hónapokon át foglalkoztatta a közvéleményt annak a fiatal nőnek az eltűnése, aki nemrégiben előkerült Nagy-Britanniában. Bókon Violetta 2014 májusában Fertőrákosról Budapestre utazott, hogy csecsemőgondozói vizsgát tegyen. Azután két évig senki sem hallott róla. Violetta állítólag Londonba utazott, de onnan nem került elő, sőt időközben a keresését is abbahagyták, mert egy rendőrségi igazoltatás során Ausztriában látták. A fiatal nőt végül az angliaimagyarok.24.hu érte utol: egy kelet-angliai város tengerparti területén hajléktalanként él.


Bokon Violetta ANGLIAIMAGYAROK.24.HU

– Boldog vagyok itt, ahol friss a levegő. Mindennap elmegyek a könyvtárba internetezni, hogy munkát találjak, és közben egy segélyszervezetnek önkénteskedem – mesélte a videón Violetta, aki családjának is üzent. – Nagyon szeretlek titeket, de amíg nem szedem össze magam anyagilag, addig nem nézhetek szembe veletek – mondta.

– Nem tudom elhinni, hogy boldog, miközben gyakorlatilag hajléktalan – reagált elkeseredetten Bókon Sándor, Violetta apja, aki a Lokáltól hallott először lánya életkörülményeiről. – Néhány hónapja a hatóság tájékoztatott, hogy megtalálták Ausztriában, de semmit sem tudtam róla.


Bokon Sandor FACEBOOOK

Sándort Szombathelyen kezelik agydaganattal, reméli, hogy egyszer még láthatja eltűnt lányát.

– De hát hogy akarja összeszedni magát munka és rendes lakhatás nélkül? – hördült fel zaklatottan Sándor lánya tervei hallatán.

Két év aggódás

2014. május 14. – Bókon Violetta Fertőrákosról Budapestre utazott.

2014. május 15. – Kiköltözött szállásáról, azt mondta, Londonba utazik munkát vállalni.

2014. május 16. – Szülei bejelentették Violetta eltűnését.

2014. május vége – A rendőrségi nyomozás szerint Violetta felszállt egy londoni gépre, de nem szállt le róla a Heathrow-n.

2014. augusztus – Bizonyítékok hiányában megszüntették az akkor 24 éves lány utáni nyomozást.

2016. január – Az ORFK döglött ügyekkel foglalkozó osztálynak segítségével újra keresni kezdték Violettát a soproni zsaruk.

2016. május – Violetta Ausztriában került elő, ekkor már az Interpol is kereste.

Kapcsolódó Cikkek