EUR: 322,31 Ft
CHF: 283,03 Ft
2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Árulkodó Facebook

Tényleg nincs olyan hely az országban, ahol az elkapott beszélgetések durván hatodik mondatában ne kerülne elő: nincs pénz, mennyire csórók vagyunk. Az ember szeme kis híján könnybe lábad, szociális érzékenysége az egekbe szökik, bekapcsolódik az eszmecserébe, kérdi jobbról, kérdi balról, vajon miként is került ilyen szomorú helyzetbe az érintett.

nyaralás tengerpart1 Általában egy legyintés, egy „mind a ketten tudjuk” cinkos tekintet a válasz. Hazafelé morfondírozom, vajon miként is lehetne jobb sorsra és kedvre deríteni a delikvenst. Be is jelölöm a nagy közösségi oldalon, és örömömre nem sokkal később visszaigazol.


Ilyenkor mi az első, szinte automatikus cselekedet? Megnézni a feltöltött képeket. És akkor majd eldobom a telefonom. Tavaly Juliskáékkal Mallorcán (képsorozat csokibarnára sült „csórókámról”), tavalyelőtt szintén velük (a képek alapján vagy tízen) Olaszországban nyaraltak. De belefért abba az évbe még egy síelés is.

Igen, a Facebookon a képek árulkodóak. Hogy nemcsak a felső tíz- vagy ötezer engedheti meg magának a többhetes (de minimum 7-8 napos) nyári lazítást valamelyik tengerparton, hanem a fő sopánkodók is. A kérkedés és a kivagyisággal teli büszkélkedés ezúttal visszaüt. Kiderül, hogy a csóróság nem valós állapot, hanem a nyavalygás, a panaszkodás rutinja.


vitorlás2 pixabay

képünk illuszráció

Ide kapcsolódó két apró történet: a solymári kínai üzlet eladója percekig ecseteli telefonján barátnőjének, hogy lerobbant a kocsijuk, nem biztos, hogy elkészül az indulásig, lehet, hogy a gyerek kocsiját kell kölcsönkérnie (van neki kettő), hogy eljussanak a „szokásos kéthetes tengerpartra”. A nő már bőven ötvenen túl van, de sminkelése, frizurája szeretné vele (és másokkal) elhitetni, hogy alig múlt harminc… De persze – amikor csak lehet – ő is panaszkodik.

A másik dialógus egy vidéki közintézmény 2 vagyonőre között történt. Arról beszélgettek, hogy MELYIK görög szigetre mennek nyaralni. Érti, Kedves Olvasóm? Nem arról, hogy Görögországba, hanem hogy azon belül melyik szigetre, mert a többin már voltak…

Sajnos nem mutatkoztam be, hogy sanyarú sorsuk kapcsán ismerősnek jelölhessem őket azzal a céllal, hogy hol jártak ők a nagyvilágban, ahol én még nem…

Lehet, hogy hangosan kellene panaszkodnom?

cabrio flickr

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.