2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Az elhunyt tűzszerész édesanyja: Üres lett az életem a fiam nélkül

Több száz barát, rokon és tűzszerész gyújtott gyertyát hétvégén Gyömrőn a tragikus sorsú Rózsa Nándor főtörzsőrmester emlékére. Amikor megszólalt a tűzoltóautó szirénája, még a bajtársai is könnyes szemmel guggoltak az apró mécsesek előtt.

nándi4

Sokan csak most döbbennek rá: barátjuk, kollégájuk, szeretett családtagjuk örökre elment. Nándi két kislánya, a hét hónapos Zsófika és a hároméves Fruzsina még semmit nem ért a tragédiából.


– Ott van apa – mutatott a szertartás közben egy magasan szálló repülőgépre Fruzsina, mire édesanyja így felelt: Nem, apa még annál is magasabban, már a mennyországban van.

Mint azt a Lokál megírta, pénteken négy tűzszerész vesztette életét, amikor a Hortobágyon egy bomba felrobbant a közelükben. Köztük volt a 34 éves, gyömrői Rózsa Nándor főtörzsőrmester. Lapunk úgy tudja, a főtörzsőrmester épp a bomba mellett guggolt, amikor bekövetkezett a detonáció. Esélye sem volt a túlélésre.


nándi6

– Amikor a fiam menyasszonya felhívott, hogy Nándi meghalt, úgy éreztem magam, mintha a tévében egy filmet néznék. Vártam, hogy vége lesz és visszazökkenek a valóságba – sóhajtja könnyes szemmel a hős tűzszerész édesanyja. – Ő annyira szerény volt, hogy még nekem sem dicsekedett el a fél tucat kitüntetésével. Most üres lett az életem a fiam nélkül, úgy érzem, megszakad a szívem. De őrzök magamban egy régi képet, amikor Nándi az ölében fogja az apró Fruzsinát és lehunyt szemmel puszit ad neki. Imádta a gyerekeit. Én így emlékszem a fiamra. Már nem haragszom se sorsra, se Istenre, csak az unokáimat sajnálom, hogy apa nélkül nőnek fel.

rozsa-nandor-csalad-foto-facebookRózsa Nándor tűzszerész-búvárként a legveszélyesebb körülmények között dolgozott, gyakran hatástalanított bombát a Dunában is. Édesanyja nagyon féltette őt, mindig utólag tudta meg, ha veszélyes küldetésben járt. Ennek ellenére nem volt baleset-biztosítása, ami miatt most a menyasszonya, Marianna és családja megélhetése veszélybe került.

Szerettem Nándit egyenruhában látni, férfias volt és erős, akit soha nem érhet baj – sóhajtotta Marianna. Nem tudom elképzelni az életünket nélküle, várom, hogy újra betoppan majd és ránk mosolyog.

Hősöknek kijáró temetés lesz

Rózsa Nándort hősöknek kijáró tiszteletadás mellett Gyömrőn temetik el – tudtuk meg a főtörzsőrmester menyasszonyától. A négy áldozat közül három katona azonosítása még tart, csak utána helyezik őket örök nyugalomra. Bár a tragédia kapcsán már lezárult a rendőrségi és katonai vizsgálat, független szakértőt is bevontak az ügybe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.