EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb IV.kerület

Az újpesti sportlövők az ország legjobbjai

Az Újpesti Torna Egylet sportlövői májusi teljesítményüknek köszönhetően a MOB székházában átvették a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye” díjat s az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt.

Decathlon sportszervásárlási utalvány átadás UTE sportlövőszakosztályának versenyzői Dr Bartha Csaba MOB és Kissné Oroszi Edit UTE ( Fotó: Sáfár Tibor)

A MOB részétől Dr Bartha Csaba adta át a díjat Kissné Oroszi Editnek, az UTE edzőjének ( Fotó: Sáfár Tibor)

„A hónap műhelye” díj történetének első három évében egyszer sem győzött sportlövőszakosztály, az idén viszont már kétszer is a „lövészek” végeztek az élen. Előbb a keszthelyiek kapták az elismerést, most pedig az újpesti sportlövőszakosztály lett az első.
– Azt kell mondanom, ez az elismerés nem a véletlen műve – mondta a Lokál Extrának Igaz Lajos, a szakosztály edzője.


– Úgy gondolom, az országban mi vagyunk az első helyen, ha az eredményeket és az utánpótlás-nevelést vesszük figyelembe. A múlt hónapban pedig a riói olimpiára készülő 19 éves Péni István révén történelmi sikereket értünk el a sportágban először megrendezett junior világkupa-viadalon, Suhlban, hiszen előbb megnyerte az 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő számot, majd a légpuskások 10 méteres versenyén harmadik lett.

Ezzel még nem ért véget a verseny, hiszen Péni a versenyen korosztályos világcsúccsal megnyerte az 50 méteres összetett számot, majd tagja volt a szintén első helyen végzett csapatnak is.
– Nem mellesleg Péni István mellett Szablyán Norbert is utazik a riói olimpiára, úgyhogy izgalmas időszak elé nézünk.


Budapest, 2016. július 1. Péni István sportlövő edz az Újpesti Torna Egylet lőterén 2016. június 30-án. A sportoló kvótát szerzett a riói olimpiára a 10 és 50 méteres összetett versenyszámban. MTI Fotó: Kovács Tamás

A még csak 19 éves Péni István két számban is indulhat az olimpián (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A szakosztálynak 181 igazolt sportolója van, közülük negyvenöten utánpótláskorúak, de a sikerek ellenére az újpesti sportlövőknél nincs „kolbászból a kerítés”.
– A IV. kerületben csak egy kis lőterünk van, ott lehetetlen minőségi munkát végezni, ezért a Mexikói úti lőteret használjuk. A körülményekről csak annyit: ami ott uralkodik, a XIX. században is kevés lett volna, nemhogy a XXI. században. Most azonban felcsillant annak a lehetősége, hogy felújítják a lőteret, és akkor még több gyereknek mutathatjuk meg a sportlövészet szépségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.