2020. augusztus 04., kedd
Domonkos, Dominika

Egyéb

Babona és sok edzés hozott szerencsét a válogatottnak

Az éjjel soha nem érhet véget, varázsolj nekünk valami szépet – énekeltük az Európa-bajnokság alatt. A magyar válogatott valóban varázsolt valami szépet: egy csapat lettek, akiket egy ország ünnepelt. Ehhez rengeteg munka és persze szerencse is kellett!

Büszkén jöhettek haza a magyar válogatott focistái. A fiúk szívvel játszottak, összetartóak voltak és még a belgák elleni, 4-0-ra elvesztett meccs utolsó, keserves perceiben is harcoltak. A csapatról kezdetben senki nem gondolta, hogy csoportelsőként jutnak a legjobb 16 közé, mégis sikerült. Ehhez rengeteg munka és persze szerencse is kellett. A válogatott egyik legbabonásabb játékosa, Király Gábor mindig szürke mackónadrágban véd. Ez a kabalája védjegyévé vált, de Gera Zoltán elárulta, mi az, ami még szerencsét hoz neki.


„Mindig egy fekete kosárpólót visel a pulóvere alatt, amelyen a 13-as szám és egy tigris van. Elképzelhetik, milyen lehet ebben védeni 40 fokban” – magyarázta az ESPN-nek Gera, aki egyébként minden gólja után felnéz és kezeivel felmutat az égre, így köszönve meg Istennek, hogy jó útra vezette. A magyar csapat kapitányához, Dzsudzsák Balázshoz is köthető babona. Csank János korábbi szövetségi kapitány szerint a szélsőnek van az egyik „legjobb bal lába” egész Európában, és bár nem biztos, hogy ezért, de „Dzsudzsi” mindig a ballábas cipőt veszi fel elsőnek, sőt mindig bal lábbal lép elsőként a pályára.

A „madocsai Messi”, azaz Böde Dániel nagyon népszerű a szurkolók körében, ez nem is csoda, hisz a siker ellenére ugyanaz az őszinte srác maradt, akit szülőfalujában, Madocsán megismertek a helyiek. Bödét a 13-as szám kíséri, ugyanis a Paksi FC-ben is ez volt a mezszáma, később a Fradinál is, plusz a válogatottban is a tizenhármas hozott neki szerencsét. Kemény focista, aki odalép, ha kell, nem véletlen, hogy rímbe is szedték a nevét: Félig ember, félig gép, Böde Dani példakép! Reméljük, ősszel a vb-selejtezőkön is szerencsét hoz a focistáknak a kedvenc kabalájuk és ugyanannyi örömet szereznek, mint az elmúlt hetekben!


Szurkolók ünnepelve vonulnak a Deák tér metrómegállónál, 2016.06.18 ( Fotó: Csudai Sándor)

Kicsi szurkolók is nagy szerencsét hoztak ( Fotó: Csudai Sándor)

Szurkolók ünneplik a magyar csapat győzelmét . A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Ausztria - Magyarország mérkőzés alatt 2016. június 14-én. ( Fotó: Csudai Sándor )

Az egész ország ünnepelt, mert az éjjel soha nem érhet véget… ( Fotó: Csudai Sándor )

Lyon, 2016. június 21. Király Gábor kapus a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén Lyonban 2016. június 21-én, az F csoport harmadik fordulójában Portugália ellen játszott mérkőzés előtti napon. MTI Fotó: Illyés Tibor

Király Gábor igazi világsztár lett! A külföldiek csodálták a kapusunk teljesítményét
MTI Fotó: Illyés Tibor

Toulouse, 2016. június 26. Dzsudzsák Balázs (b) és a belga Jan Vertonghen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén a toulouse-i Municipal Stadionban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett. MTI Fotó: Illyés Tibor

Toulouse, 2016. június 26.
Dzsudzsák Balázsnak teljesítménye kiemelkedő volt az EB-n. Szerencsét hozott, hogy bal lábbal lépett pályára
MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. május 20. Gera Zoltán (b) és Böde Dániel a Magyarország - Elefántcsontpart barátságos labdarúgó-mérkőzés végén a fővárosi Groupama Arénában 2016. május 20-án. A találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2016. május 20.
Gera Zoltán mindig Istennek köszöni, ha gólt rúg. Böde Dánielt pedig a 13-as kísérti. 
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.