EUR: 326,79 Ft
CHF: 290,99 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb X.kerület

Bachhal búcsúzott fia idősebb Varnus Xavértól

id. Varnus Xavér

Ifjabb és idősebb Varnus Xavér

A Szent László műemléktemplomban ravatalozták fel, majd a Nemzeti Sírkertben helyezték örök nyugalomra idősebb Varnus Xavért. A család közeli barátja, Medveczky Ilona is lerótta kegyeletét, és Kovács Róbert polgármester is búcsúztatta a művészt, akinek fia, ifjabb Varnus Xavér a temetésen Bachot játszott édesapja emlékére. Az 1931-ben született zenész tősgyökeres kőbányai volt, a Szent László Gimnáziumban érettségizett humán szakon, majd zongoraművész diplomát szerzett. A zenész, fotós, író a Nyitra utcában élt, a városrész vezetése 2008-ban a Kőbánya Kiváló Művésze címet adományozta neki.

 

Id Varnus Xavér ravatala a Szent László templomban Kőbányán (Fotó: Máté Krisztián)

Idősebb Varnus Xavért pénteken búcsúztatták (Fotó: Máté Krisztián)

Id Varnus Xavér ravatala a Szent László templomban Kőbányán, Medveczky Ilona (Fotó: Máté Krisztián)

Medveczky Ilona ifjabb Varnus Xavérnak fejezte ki részvétét (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

  Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

 • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

  További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.

 • Tanpálya, hogy terepen is jól menjen

  Tanpálya, hogy terepen is jól menjen

  Tereplovaglást szimuláló tanpályát adtak át múlt csütörtökön Rákoscsabán, a Monte Vigo Szabadidő Centrumban, ezzel is segítve, hogy a gyerekek megismerkedjenek a magyarokra oly jellemző lovas kultúrával.