EUR: 345,85 Ft
CHF: 319,99 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Extra

Baleset törte ketté Timi táncoskarrierjét

Egy szépségkirálynő megkoronázásakor hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy a győztes mosoly mögött csupa öröm és boldogság rejtőzik. A Magyarország Szépe 2016 verseny szépségkirálynője, Gelencsér Tímea azonban őszintén mesélt szülei válásáról és egy baleset miatt derékba tört táncoskarrierjéről is.

2016 legszebb magyar lányára a következő évben számos fontos feladat vár, hiszen decemberben a washingtoni világversenyen fogja képviselni hazánkat Gelencsér Tímea. A sikerig vezető út azonban olykor göröngyös volt, aminek igen meghatározó pontja volt Timi szüleinek válása.


A Magyarország Szépe verseny döntősei az MTVA színpadán. 2016.07.17 Budapest. Szépségverseny, szépségkirálynő, szép, királynő, Miss World Hungary Fotó: Csudai Sándor

A Magyarország Szépe verseny döntősei az MTVA színpadán. 2016.07.17 Budapest. Szépségverseny, szépségkirálynő, szép, királynő, Miss World Hungary Fotó: Csudai Sándor

– Rettenetesen megviselt, hogy szétmentek a szüleim. Hárman vagyunk lánytestvérek, közülük én vagyok a legkisebb. Már tinédzserek voltunk, amikor szétszakadt a család. Az egyik nővérem édesapámhoz költözött, mi ketten anyuval maradtunk. A válás szerencsére nem befolyásolta a férfiakhoz való hozzáállásomat, bár tény, hogy nehezen közelednek felém. Talán az a baj, hogy túl közvetlen vagyok. Ha szép napot kívánok egy fiúnak, azt rögtön közeledésnek érzi, pedig csak próbálok illedelmes lenni – mesélte a jelenleg szingli szépségkirálynő.

Tímea tinédzserkora óta akrobatikus show-táncol. Kategóriájában az Európa-bajnokságon 2. helyezést ért el, és úgy tűnt, megtalálta élete célját, de négy évvel ezelőtt egy hirtelen jött baleset miatt újra kellett terveznie az életét.


A Magyarország Szépe verseny döntő after party. 2016.07.17 Budapest. Szépségverseny, szépségkirálynő, szép, királynő, Miss World Hungary Fotó: Csudai Sándor

A Magyarország Szépe verseny döntő after party. 2016.07.17 Budapest. Szépségverseny, szépségkirálynő, szép, királynő, Miss World Hungary Fotó: Csudai Sándor

– Tíz évig versenyszerűen show-táncoltam, de négy éve az egyik versenyen egy ugrást követően az érkező lábam alám fordult. Akkora volt bennem a drukk, hogy még befejeztem a gyakorlatot és végül harmadik helyezést értem el. A verseny után viszont kikészültem a fájdalomtól. Sokáig kellett fekvő-, majd járógipszet viselnem, de már nem tudtam ugyanazon a szinten teljesíteni, mint korábban. Életem egyik nehéz periódusa volt, mivel akkor kettétört a karrierem. Végül  felálltam és új életcélokat kerestem, amit, azt hiszem, ezzel a koronával sikerült elérnem –mesélte Magyarország legszebb lánya.

Magyarország szépe felkészítő tábor nyílt nap Miskolcon, Avalon Park (Fotó: Keresztesi Balázs)

Magyarország szépe felkészítő tábor nyílt nap Miskolcon, Avalon Park
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Tímea az American University in Dubai marketingszakos hallgatója, ahol nemcsak tanult, de párhuzamosan dolgozott is.

– Nyolc hónapot tanultam ott, de sokan el sem hitték, mert szinte hófehéren jöttem haza. Nappal iskolában voltam, délutánonként részmunkaidőben egy étteremben dolgoztam. Sokat tanultam ott, de mindig is éreztem, hogy kívülálló vagyok. Emlékszem, volt olyan, hogy 50 fokban nem engedtek be az iskolába, mert kicsit kilógott a vállam – emlékezett vissza Tímea.

Kapcsolódó Cikkek