2020. augusztus 12., szerda
Klára

Egyéb XX.kerület

Botka Endre: Csak a labda és a pálya zavart

A válogatott közelébe már többször odafért az Erzsébeten élő Botka Endre, aki nem adja fel, hogy idővel Fiola, Lang vagy Bese helyére kerüljön. A nyári szünet utáni edzéseken azonban még messze volt a csúcsformától a Honvéd jobbhátvédje.

Botka Endre szenvedett az első edzéseken (Fotó: Máté Krisztián)

– Az előző évekhez képest talán most volt a leghosszabb szünet a bajnokság vége és az alapozás kezdete között az Európa-bajnokság rajtja miatt. Teljes mértékben sikerült regenerálódni, készen állunk a munkára – mondta Botka Endre. A jobbhátvéd viccesen hozzátette, az első edzésen csupán a pálya és a labda zavarta őket. – Azért a pihenés alatt sem maradtam sport nélkül, muszáj is valamennyire mozgásban tartanunk magunkat. Csak így teljes az életünk.


Úgy véli, az előttük álló szezonban kijöhet jól a lépés a klubnak, ezért mindent megtesznek majd. – Egyénileg is vannak célok, én is ki akarom hozni magamból a maximumot, hogy segítségére lehessek a csapatnak.

Bernd Storck szövetségi kapitány is számolt Endrével, aki többször járt a válogatott keret összetartásain, ám a keretszűkítéseknél mindig kikerült a csapatból. A helyén a selejtezőkön, a felkészülési mérkőzéseken és az Európa-bajnokságon jobbára Fiola Attila, Lang Ádám vagy Bese Barnabás kapott szerepet.

Rajt Újpesten

Az NB I 2016/2017-es szezonjában a Honvéd Újpesten kezdi meg a menetelést a július 16-i hétvégén. Ebben a hónapban még két mérkőzés vár Marco Rossi fiaira, a július 23-i hétvégén fogadják a Ferencvárost, majd Szombathelyre utaznak a Haladáshoz. A pontos kezdési időpontok még nem ismertek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.