EUR: 345,09 Ft
CHF: 320,98 Ft
2020. augusztus 12., szerda
Klára

Külföld

Buddha-tetoválása miatt kiutasították a turistát

Kiutasítottak egy spanyol turistát Mianmarból, mert Buddha képmása van tetoválva az egyik combjára – jelentette kedden az EFE spanyol hírügynökség diplomáciai forrásra hivatkozva.

A férfit a délkelet-ázsiai ország középső részén található, templomairól híres Bagan városban vették őrizetbe – közölte az AFP hírügynökséggel még hétfőn egy meg nem nevezett rendőr. A rendőrséget buddhista szerzetesek értesítették, mert látták a tetoválást a rövidnadrágot viselő férfin. A turistát azonnal a fővárosba, Rangunba vitték, és ott őrizetben tartották mindaddig, amíg fel nem szállították egy Thaiföldre tartó repülőgépre. A rendőrség közölte, hogy a spanyol megsértette a turistákra vonatkozó törvényt.


A buddhista vallás nézetei szerint az emberi test legszentebb része a fej, a legkevésbé a láb, így a combra tetovált Buddha sok hívőt megsérthet.

Mianmar demokratizálódásával párhuzamosan egyre több turista érkezett az országba az utóbbi években. E változásokkal együtt azonban nőtt a buddhista vallási szélsőségesség is.

Kapcsolódó Cikkek