EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Buffon: Van okunk sírni

A világbajnok német válogatott jutott tovább a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjéből, miután a rendes játékidő és a hosszabbítás is 1-1-re végződött, végül pedig a 11-esek során 6-5-re jobbnak bizonyult az előző kontinenstornán ezüstérmes olasz csapatnál.

Dögunalom. Ezzel a szóval lehetne jellemezni az előre hozott döntőként beharangozott német–olasz negyeddöntő első félidejét. A csapatok szinte helyzet nélkül húzták le az első negyvenöt percet. A második félidő sem volt sokkal emlékezetesebb, igaz, legalább megzörrent kétszer a háló.


A 65. percben Mario Gómez beadását Hector továbbította kapu elé érkező Özilhez, aki pár lépésről nem hibázott. A 78. percben egy olasz beadás után Boateng érthetetlen mozdulattal kezezett a német tizenhatoson belül. Kassai Viktor teljesen jogosan ítélt büntetőt, amit Bonucci értékesített. Ezután inkább a németek próbálták meg eldönteni a mérkőzést, de ez sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem sikerült, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

Ekkorra vált a közepes meccs drámai küzdelemmé, ugyanis a játékosok csapnivalóan rúgták a büntetőket. Végül csak a kilencedik körben, Hector lövésénél dőlt el, hogy a németek lehetnek ott az elődöntőben (a Franciaország–Izland negyeddöntő lapzártánk után ért véget).


– Minden okunk megvan rá, hogy sírjunk – mondta a meccs után Gianluigi Buffon, az olaszok veterán kapusa, míg a szövetségi kapitányuk, Antonio Conte végleg megerősítette: távozik posztjáról, mivel ősszel már a Chelsea kispadján fog ülni.

– Drámai meccs volt egészen az utolsó lövésig – értékelt Joachim Löw, a németek kapitánya.

Wales, a meglepetéscsapat

Amilyen unalmas volt a német–olasz, annyira izgalmasra sikeredett a pénteki Wales–Belgium mérkőzés, ahol az esélytelenebbnek tartott brit csapat végül 0-1-ről fordítva 3-1-re verte a belgákat. Így az Eb egyik legjobb meccsének tartott negyeddöntő után az elődöntőben Wales és Portugália találkozik majd.

Bordeaux, 2016. július 3. A német Jonas Hector (b) berúgja a győztes 11-est az olasz Gianluigi Buffon kapujába a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Németország – Olaszország mérkőzés hosszabbítását követő büntetőpárbajban a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német válogatott 6-5 arányban nyert. (MTI/EPA/Armando Babani)

Bordeaux, 2016. július 3.
A német Jonas Hector (b) berúgja a győztes 11-est az olasz Gianluigi Buffon kapujába a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Németország – Olaszország mérkőzés hosszabbítását követő büntetőpárbajban a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német válogatott 6-5 arányban nyert. (MTI/EPA/Armando Babani)

Bordeaux, 2016. július 3. Az olasz kapus, Gianluigi Buffon könnyeivel küzd a büntetőpárbaj végén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Németország - Olaszország mérkőzésén a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német Jonas Hector tizenegyes góljával a német válogatott nyerte a büntetőpárbajt, így ők jutottak tovább. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bordeaux, 2016. július 3.
Az olasz kapus, Gianluigi Buffon könnyeivel küzd a büntetőpárbaj végén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjének Németország – Olaszország mérkőzésén a bordeaux-i Új Stadionban 2016. július 2-án. A német Jonas Hector tizenegyes góljával a német válogatott nyerte a büntetőpárbajt, így ők jutottak tovább.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek